Читај ми!

Oбама с породицом на Сајeвом концерту

„Гангнам стилу“ не може да одоли ни први човек САД. На концерту, који ће Сај одржати у Вашингтону 21. децембра, у публици ће бити и породица Обама. Потврда стигла из Беле куће убрзо након што се јужнокорејски репер извинио Американцима због учешћа у антиамеричким протестима пре неколико година.

Породица Обама присуствоваће концерту јужнокорејске сензације Сај (Psy) 21. децембра у Вашингтону, потврдио је портпарол Беле куће.

Потврда да ће први човек САД са супругом и ћеркама бити на наступу стигла је убрзо након што је репер упутио извињење Американцима због учешћа у антиамеричким протестима пре неколико година.

Парк Је Санг, који наступа под именом Сај, издао је саопштење пошто су новинари открили да је наступао на протестима због присуства војске САД у Јужној Кореји почетком рата у Ираку.

На концерту из 2004. године аутор интернет хита "Gangnam Style" извео је песму у којој се позива на „лагано и болно" убијање „Јенкија" и њихових породица због мучења ирачких затвореника. Сај није аутор нумере групе N.E.X.T. "Dear American", али је јесте изводио.

На другом протесту је на позорноци разбио модел америчког тенка.

„Иако сам захвалан што поштоји слобода изражавања, научио сам да постоје границе у погледу језика који је прихватљив и веома ми је жао због начина на који се тај текст може интерпретирати. Вечно ћу се кајати због бола који сам тим речима могао да нанесем", навео је 34-годишњи уметник у саопштењу.

Протести су били, оценио је Сај, једна од реакција на рат и смрти две корејске девојчице које је ударило возило војске САД, а антиратно расположење у то време било је широко распрострањено у свету.

Сај, који је у похађао факултет у Америци и недавно наступао за војску САД, рекао је да схвата жртве које су њени припадници поднели да би заштитили Јужну Кореју и друге државе.

Учешће популарног певача на протестима није било тајна у Јужној Кореји, али није било опште познато у Америци до недавних извештаја медија.

Светску славу Сај је достигао хитом "Gangnam Style" који је постао најгледанији видео-клип на сајту Јутјуб, а велики део тог успеха остварио је у САД.

Недавно је наступио на додели Америчких музичких награда, заједно са репером Ем-Си Хамером.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се