Читај ми!

Мајстор хорора се плаши таште

Стивен Кинг, аутор популарних хорор романа, открио је студентима на предавању које је одржао на Универзитету „Масачусетс“, да се више од свега плаши паукова, змија и таште!

У разговору са студентима Универзитета „Масачусетс", амерички мајстор хорор романа Стивен Кинг открио је чега се сам плаши - паукова, змија и таште.

Аутор бестселера Кери и Исијавање разговарао је у Лоуелу са 125 студената који су му постављали питања.

Кинг је, поред осталог, рекао да је његов циљ да пише приче пуне емоција.

„Ја сам борбен писац. Желим да вам се приближим. Желим да уђем у ваш простор. Желим да се приближим до раздаљине за љубљење, грљење, гушење, ударање. Назовите то како желите, али желим вашу пажњу", рекао је Кинг.

Током предавања и у интервјуу који је потом дао, 65-годишњи амерички писац говорио је и о две књиге које је довршио и које ће објавити идуће године.

Крими роман Joyland у књижаре ће стићи у јулу, а књига Doctor Sleep, наставак Исијавања, биће објављена у септембру.

Кинг је испричао да је оклевао са писањем наставка, али да су људи желели да сазнају више о дечаку из Исијавања.

„Људи су ме, много година после Исијавања, питали шта се догодило с тим дечаком. Одговарао сам да не знам. Али, и мене је то почело да копка", објаснио је прослављени аутор.

У разговору са студентима, Кинг им је поручио да треба да посматрају људе и препознају особине помоћу којих ће створити своје књижевне ликове.

„Мој метод започињања било чега јесте да себи испричам причу док ноћу лежим у кревету пред спавање", објаснио је писац.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се