Читај ми!

Најмоћније у Холивуду

На годишњој листи сто најмоћнијих жена коју објављује „Холивуд рипортер“, нашло се само пет глумица. Комичарка Тина Феј заузела је 42. место, педесету позицију деле Џенифер Лоренс, Кристен Стјуарт и Мерил Стрип, док је звезда серије „Девојке“ Лена Данам на зачељу листе.

Лист Холивуд рипортер традиционално објављује листу најмоћнијих жена у индустрији забаве, а на првих десетак места увек су жене за које већина никада није чула.

То су власнице или креативне директорке студија, продуценткиње, чланице управних одбора водећих телевизија...

На листи, која броји сто најмоћнијих жена, ове године нашло се и пет глумица.

Прва међу њима је комичарка Тина Феј, која се налази на 42. месту. Серија 30 rock у којој тренутно игра ускоро ће се завршити, али глумица већ има четворогодишњи уговор са „Јуниверзалом" о продукцији и улогама у новим пројектима.

Педесето место деле Џенифер Лоренс, Кристен Стјуарт и Мерил Стрип.

Игре глади у којима Лоренсова игра главну улогу, зарадиле су скоро 700 милиона долара на благајнама, а глумица је за снимање наставка добила десет милиона.

Моћ млађане Кристен Стјуарт највише се заснива на популарности коју је стекла захваљујући Сумрак саги, а није потребно посебно наглашавати заслуге Мерил Стрип, која је једно од највећих холивудских имена већ деценијама.

Последње име на листи, када је о глумицама реч, је Лена Данам (100. место), која је упркос томе што има само 26 година сценаристкиња, редитељка и звезда серије Девојке канала HBO.

Добила је три номинације за Еми, и управо потписала уговор о писању књиге вредан 3,6 милиона долара.

На првом месту листе је председница „Дизнија" Ен Свини, а следе је председница "NBC cable" Бони Хамер, копредседница „Сонија" Ејми Паскал, председница "A+E networks" Еби Рејвен, копредседница "20th century fox TV" Дејна Волден, председница "CBS entertainment" Нина Таслер, председница забаве и медија "А+Е" Ненси Дубак, копредседница „Јуниверзала" Дона Ленгли, председница „Лукасфилма" Кетлин Кенеди и директорка маркетинга "Warner bros" Сју Крол.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се