Читај ми!

И Папа „твитује“ од 12. децембра

Деби на Твитеру ускоро ће имати папа Бенедикт XVI. Из Ватикана је саопштено да ће његов профил бити активиран 12. децембра и да ће „твитове“ у формату питања и одговора писати на шест језика.

Папа Бенедикт XVI отвориће лични налог на друштвеној мрежи Твитер, где ће остављати поруке на шест језика, саопштио је Ватикан.

Налог под корисничким именом "@Pontifex", папа ће отворити 12. децембра.

У првом „твиту", у формату питања и одговора, папа ће се фокусирати на одговоре на питања о вери, које ће покушати да сажме у 140 карактера, колико може да стане у један „твит".

Папа је своју прву поруку на Твитеру поставио прошле године, поводом покретања портала за вести Свете столице, али на званичном налогу Ватикана.

Саветник за комуникације Грег Берк, изјавио је на конференцији за новинаре да је корисничко име "Pontifex" изабрано због тога што на латинском значи не само папа, него и градитељ мостова, што указује на јединство.

На питање колико често ће папа „твитовати", Берк је рекао „онолико колико буде хтео".

Ватикан настоји да буде присутнији на онлајн друштвеним мрежама у циљу ширења вере, посебно међу младима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара