Читај ми!

Подршка прве даме добротворном Базару

Супруга председника Србије Драгица Николић отворила је добротворни Базар на Београдском сајму на којем излагачи прикупљају новац нудећи национална јела, пића и сувенире. Прва дама је за ову прилику израдила сто са мозаиком, док је председник даривао шест флаша ракије коју је лично испекао.

Уместо амбасадора, на Дипломатском базару главну реч имају жене дипломата у Србији. За све чланице Међународног клуба жена, којих има око двеста, Базар је најважнији догађај јер припреме трају скоро целе године.

Дванаесто издање добротворног Базара отворила је супруга председника Србије Драгица Николић.

Драгица Николић захвалила се Међународном клубу жена у Београду, организаторима добротворног Базара, истакавши да њихова племенитост и несебична жеља да помогну доприноси да Београд последњих 12 година почетком децембра постаје светска престоница доброте.

„Базар креативности и лепоте, који је саткан од ентузијазма и љубави, посебан је јер је сваки изложбени простор разгледница пуна најлепших жеља које до нас стижу из многих земаља света", рекла је супруга председника Николића.

Прва дама Србије је своју подршку Базару пружила и донацијом стола са ручно израђеним мозаиком, чији је аутор, а који је једна од награда на традиционалној лутрији, док је њен супруг Томислав Николић даривао шест флаша ракије коју је лично испекао.

Добротворни догађај у Хали 2 Београдског сајма обухвата 50 штандова на којима представници 40 земаља прикупљају новац нудећи посетиоцима своја традиционална, национална јела и пића, сувенире, књиге, играчке, одећу и друге ствари.

И ове године, Аустрија има посебно место као највећи донатор, јер је 10 одсто прошлогодишњег прихода - донација те земље.

Према речима Андрее Хаидентхалер, супруге аустријског дипломате, у Србији послује 400 фирми из те европске државе и оне су помогле у опремању штанда. 

Највећи штанд ове године имала је Амбасада Индонезије, а први пут је учествовала Амбасада Мијанмара. За најмлађе је направљен Дечији кутак где су цртали, вајали и правили поклоне.  

Сав приход од продаје и лутрије намењен је подршци хуманитарних пројеката у Србији.

Међународни клуб жена осим супруга дипломата, окупља и супруге представника међународних и привредних организација у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара