Спас у зао час - раскошне трепавице

Очи познатих лепотица увек су нашминкане тако да су уочљиве и да привлаче пажњу. То је готово немогуће уколико свака трепавица није на свом месту. Мајстори шминке откривају како је могуће правилним истицањем трепавица доћи до савршеног изгледа.

Толико је трикова које славни примењују како би добро изгледали (чак и после непроспаване ноћи) да им се броја не зна. Међутим, многи ће се изненадити да је једна од најважнијих, можда и највише чувана, тајна раскошних трепавица.

Чак и не толико детаљна анализа гламурозних издања звезда открива да су трепавице веома важан део изгледа.

Славне даме радо се „размећу" бујним трепавицама било да су на црвеном тепиху, у реклами за неки производ или у шетњи.

Познате даме, прецизније шминкери, улепшавају трепавице тако да крајњи резултат буде савршена целина. Иако треба истаћи и усне, очи су увек нашминкане тако да су уочљиве и да привлаче пажњу, а то је немогуће уколико свака трепавица није на свом месту.

Мајстори шминке тврде да није много тешко од „оскудних" направити дуге, тамне и бујне трепавице.

Дневно светло више истиче тамне боје па су светлије тамне нијансе попут смеђецрне или тамнијих тонова смеђе савршене за одлазак на посао.

Поменуте нијансе истаћи ће очи на прави начин, без сувишне „нападности".

Шминкери се слажу да је први корак ка савршеном изгледу увијање трепавица. Увијач немојте стискати превише јер ће извијене трепавице очи учинити већим, али за дневну верзију не би требало баш да буду „преломљене".

Вечерња шминка може да „поднесе" тај донекле вештачки изглед, али током дана он није пожељан.

Као да сликате врхом четкице нанесите маскару готово појединачно на трепавице, како би капак остао неумрљан. Или примените такозвани трик са кредитном картицом који користе шминкери са Беверли Хилса.

Држите картицу иза трепавица док наносите маскару. На тај начин евентуалне мрље остаће на картици, а трепавице ће бити потпуно обојене.

Када је реч о вечерњим варијантама можете бити смелији. Све нијансе црне долазе у обзир, као и маскаре специјално намењене повећању волумена и истицању трепавица.

„Мађионичарски" трик који у овом случају користе у Холивуду подразумева „мигољасте" потезе током наношења маскаре како би трепавице биле потпуно покривене.

Будући да је ноћу светлости много мање или је вештачка, неопходна су два слоја маскаре. Ако се на трепавицама појаве грудвице, размислите о томе да је време за нову маскару.

Славне даме често користе и вештачке трепавице, чиме лице моментално доспева у центар пажње. Драматичан и изазован изглед постиже се брзо, али једино ако су трепавице добро намештене. За то је потребно мало стрпљења и нешто више вежбе, али је резултат више него задовољавајући.

Неопходне су квалитетне трепавице, лепак који је намењен за осетљиву кожу капака, пинцета и наравно, огледало.

Не заборавите да уколико се одлучите за вештачке трепавице, штедљивије користите сенку, као и да се уздржите од јарких боја јер би то било двоструко истицање што најчешће делује претерано и кичасто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара