Наочаре за савршен имиџ

Тренд „лажних“ оквира увелико влада у свету познатих. После перика, вештачких трепавица и ноктију, на ред су дошле и наочаре без диоптрије које се носе као модни детаљ, тврде познаваоци модних тенденција.

Млади, којима је нарочито важно да буду обучени у складу са трендовима, одбијају да носе „досадне" оквире због којих често доспевају у центар пажње, али не у позитивном смислу.

Модни стручњаци, међутим, тврде да ће тинејџери ускоро стајати у реду да купе наочаре јер су, после вештачких праменова, ноктију и трепавица на ред дошле и „лажне" наочаре. Више им главна улога није корекција вида, већ допуна имиџа.

Стилисти тврде да током последњих 12 месеци готово није било манекенке или манекена који бар једном нису били у прилици да носе „лажњаке".

Прави изглед ових дана постиже се додавањем пажљиво одабраних наочара које морају бити у складу са новим трендовима.

Стилизоване оквире као модне детаље међу првима је увео дизајнерски тим модне куће „Армани", што се испоставило као веома добар потез.

Како би се приклонилa новом тренду, шведска модна кућа H&M лансирала је линију „лажних" наочара које коштају непуних 15 долара по комаду.

Оквири који се носе, не из медицинске потребе, већ као део имиџа нису намењени искључиво манекенкама и „кул момцима", већ и онима који су у потрази за послом.

„Људи када траже посао фокусирају се на свој изглед. Имају утисак да ће уколико купе наочаре оставити утисак паметније особе, што би могло да им повећа шансе за добијање посла", оцена је једног власника оптичарске радње.

Тренд ношења наочара без диоптрије увелико је прихваћен у свету познатих.

Ипак, иако делује једноставно, треба бити више него опрезан приликом избора оквира. Стручњаци подсећају да пробна стакла која су израђена од акрила нису одговарајућег квалитета и кроз њих се не види добро.

Оквири дају посебну ноту изгледу, неку врсту софистицираности и интелигенције. Ефекат наочара на нечију личност зависи искључиво од личног доживљаја.

Уколико неко себе види са оквирима као особу од стила, тако ће заиста и изгледати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво