Војна јакна на женски начин

Синоним за пословну елеганцију ове године је стилизована војна јакна, што неки познаваоци моде доводе у везу са доделом Оскара и награђеним филмом „Катанац за бол“. Креатори су се потрудили да модели буду женствени, али упозоравају да не претерујемо са додатним украсима.

Модни стручњаци су познатим дамама уочи Нове године строго забранили да у 2010. годину „пренесу" навику ношења претерано окићене јакне са ојачањима у раменом појасу и облим бљештавим дугмићима у два реда.

Ипак, сведенија војна јакна првих пролећних дана може добро послужити, па чак и као део одевне комбинације намењене за одлазак на посао.

Највероватније нема директне везе између популарности елегантније варијанте војне јакне и недавне одлуке Америчке филмске академије да филм Кетрин Бигелоу „Катанац за бол" награди Оскаром као најбоље остварење године.

Случајност или „завера" модних креатора да овај мушки одевни предмет врате у женске ормаре, тек 2010. ће бити година трендова инспирисаних војном униформом.

Јакне могу бити од разних материјала - тањих за топлије време па све до постављених кожних модела за хладне вечери.

Елементи војне јакне присутни су како на краћим јакнама, тако и на мантилима који досежу до изнад колена.

Дворедно копчање је директна асоцијација на униформу, али ће ове године бити синоним и за пословну елеганцију, наводе познаваоци моде.

Дизајнери се чешће опредељују за једноставније комбинације две, највише три боје или једнобојне моделе са истакнутим дугмићима. 

Стилизоване еполете, рајсфершлуси и џепови, наводе модни стручњаци, довољно „оптерећују" изглед тако да додатни украси попут великих огрлица и уочљивих ешарпи нису неопходни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се