Модни вртлог у Тбилисију

Грузијски креатори, али и други запослени у модној индустрији, окупљени око идеје да свету представе „грузијски таленат“, организовали су прву Недељу моде. Према првим оценама, Тбилиси има шта да понуди и уз озбиљан рад ова манифестација може да прерасте у важан модни догађај.

Гламурозне и светлуцаве колекције домаћих и страних дизајнера обележиле су прву Недељу моде у Грузији. Јединствена, за сада, смотра моде одржана у Тбилисију почела је представљањем одевних комбинација грузијског креатора Ираклија Насидзеа са чијим је радом париска публика добро упозната.

Као дипломац Академије лепих уметности у Тбилисију, Насидзе је задовољан што напокон може да прикаже свој рад у домовини.

Необичне капе и други украси предвиђени за ношење на глави оставили су најјачи утисак на присутне. Тамни модели преовладавају колекцијом, било да су у питању једнобојне или шарене тканине. Цветни дезени и имитација оштријих леопард принтова представљали су савршену равнотежу тамним моделима линије коју потписује Насидзе.

„Подржавам идеју (грузијске недеље моде) и волео бих да слична манифестација може да се одржава сваке године", рекао је креатор истакавши да је за то потребно много труда и рада, контаката широм Европе, али и Азије како би све прерасло у озбиљан модни догађај.

Окупљени око пројекта који представља „грузијски таленат" дизајнери, али и манекенке и манекени надају се да ће после Недеље моде бити примећенији на интернационалном нивоу.

Према речима организатора, будући да Грузија први пут организује овакву манифестацију, веома је важно младим манекенима да се добро покажу пред представницима часописа „Вог" (Vogue), „Офисијел" (Oficiel), као и телевизије „Фешн Ти-Ви" (Fashion TV).

Велико интересовање публике на Недељи моде у престоници Грузије изазвало је гостовање шпанске дизајнерке Агате Руиз де ла Прада.

„У овом моменту у земљи постоји велика тежња за слободом, а један од начина за изражавање слободе је управо мода", рекла је искусна дизајнерка додавши да је управо то разлог због чега је за ту државу мода изузетно важна.

Судећи према успеху првог издања Недеље моде у Тбилисију, веома је вероватно да ће крај марта бити убележен у роковнике многих модних новинара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се