Дискутабилне вредности Ане Салазар

Модна решења португалске креаторке Ане Салазар заголицала су машту поклоника доброг стила, не само захваљујући занимљивим кројевима, бојама и материјалима, већ и избором несвакидашњег накита који се носи на лицу.

Колекција под називом „Дискутабилне вредности" (Questioning Values), представљена на Недељи моде у португалском граду Порту, најновија је дизајнерска визија Ане Салазар.

Прослављена португалска модна дизајнерка се за сезону јесен/зима 2010/2011. године определила за вуну, чипку, сатен, свилу и муслин, а најзаступљенији су принтови религиозних и цветних тема.

Пригушене нијансе црвене, старог злата, земље, шумске зелене и пурпура „разбијају" углавном тамну колекцију у којој доминирају елегантни, мистични црни модели.

Најупечатљивији део колекције су, без икакве дилеме, били необични украси које су манекенке носиле на лицима и бутинама. Припијени уз кожу попут великих, безопасних паука, несвакидашњи комади накита такође су били у тамним нијансама.

Према речима португалске креаторке, материјали, форме, боје, накит, па чак и обућа, чине целину која у исто време има дух савремених стилова, али носи и печат давно прохујалих времена - периода барока.

Припаднице лепшег пола које се наредне сезоне буду одлучиле за моделе Ане Салазар, тврде бројни модни критичари, биће обучене у складу са најновијим модним трендовима, али неће бити лишене елеганције, женствености и заводљивости.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара