Мода упркос кризи

Украјински дизајнери већ годинама одолевају лошем економском стању у земљи и, захваљујући таленту и упорности, успевају да одрже своје модне куће. Њихове колекције за наредну јесен и зиму приказане су на недавно одржаној Недељи моде у Кијеву.

Украјина се у прегледима вести често помиње али, нажалост, ретко по добрим стварима. Друга по величини земља у Европи суочена је са бројним политичким и економским проблемима, па је претпоставка да Украјинцима мода, некако, и није на памети.

Међутим, упркос свему, крајем прошле недеље у Кијеву је одржана Недеља моде на којој су своје колекције за следећу јесен и зиму представили најугледнији украјински модни креатори.

Лилија Постовит, Викторија Грес, Оксана Караванска, Олга Громова, Виктор Анисимов, само су неки од дизајнера чији су модели приказани на ревијама у Кијеву.

Многи од њих већ годинама одолевају лошем економском стању у земљи и, захваљујући таленту, интуицији и упорности, успевају да одрже своје модне куће. Већина приказаних модела потврдила је општу оријентацију већине украјинских дизајнера - изузетно женствен, али и изазован стил.

Посетиоци украјинске Недеље моде могли су да виде укупно четрдесет осам колекција, што домаћих што иностраних модних брендова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво