Лисабонска модна клацкалица

Модни ветерани, али и младе снаге португалског дизајна, представили су на Недељи моде у Лисабону своја виђења трендова за сезону јесен/зима 2010/2011. године. Било је пријатних изненађења, али и понеко непријатно.

Недеља моде у португалској престоници „МодаЛисбоа" (ModaLisboa) окупила је бројне искусне креаторе, али и младе снаге света модног дизајна.

Једна од дизајнерки од које модни стручњаци, али и љубитељи „крпица" очекују много, Александра Моура представила је складну колекцију од провидних материјала.

Ипак, највише пажње привлачили су детаљи - гумене чизме у златним тоновима и огромне кожне торбе опточене металним украсима који су образовали сложене облике.

Према оцени модних креатора, португалска дизајнерка Кети Шиомара колекцијом за сезону јесен/зима 2010/2011. године није успела да постигне очекивани ниво.

Можда је више у питању био број модела које је представила на Недељи моде, него сама дизајнерска решења. Ипак, стилови појединих модела нису се развили у очекиваном правцу, ни по питању форме, концепта нити силуете.

Комерцијални успех колекције не може се оспорити, јер упркос томе што су многи од португалске креаторке очекивали корак даље, одевне комбинације су носиве, забавне и готово да одговарају свим фигурама.

Тема колекције „Мислити, замислити, сањарити, конструисати" остварена је кроз хаљине једноставног стила са наглашеним раменима, ребрастим детаљима и разноликим оковратницима.

Шиомара је, како би разбила монотонију, у мноштво кратких хаљина убацила неколико врућих панталоница. У палети боја нашле су се плаве и сиве нијансе, са детаљима љубичастих, жутих и смеђих тонова.

Прослављајући две деценије рада, дизајнер Луис Бушино на Недељи моде у Лисабону представио је линију за сезону јесен/зима 2010/2011. године.

Силуете обавијене „слаповима" материјала који истичу витку линију остављале су публику без даха. Бушино је за хладно време одабрао материјале боје тамне чоколаде, маслинасто зелене и сиве, али колекција није могла да прође без неизбежних црних модела.

Линија има и пратећи програм који обухвата ципеле, торбе, каишеве и наруквице и, према оцени модних познавалаца, достојна је модног ветерана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво