Арт деко из будућности

Нешто необичнија визија стила модерне девојке, коју је на париској Недељи моде представио индијски креатор Маниш Арора, несумњиво ће се допасти певачицама попут Лејди Гаге и Кети Пери. Шарена светлуцава гардероба прекривена шљокицама инспирисана је трендовима са почетка прошлог века.

Стилска решења „ишчупана" из периода двадесетих година прошлог века пројектована у далеку будућност окосница су нове колекције индијског дизајнера Маниша Ароре.

Представљена на управо завршеној Недељи моде у Паризу, комерцијална (ready-to-wear) линија за сезону јесен/зима 2010/2011. године препуна је изненађења.

Свемирске стјуардесе у научнофантастичним шареним хаљинама са крајње необичним фризурама запоселе су париске модне писте 4. марта.

„Узели смо препознатљиве облике Арт деко периода и, кратко речено, 'поиграли'се са њима", истакао је маштовити креатор који ради у Њу Делхију, истакавши да је тим са којим је радио толико све „погурао" у будућност да су неки елементи поменутог правца једва препознатљиви.

Модели у комбинацијама дугиних боја инспирисани су филмом Фрица Ланга „Метрополис" из 1927. године, витража са почетка прошлог века.

Неонски потпис највише је „погодио" фризуре манекенки које су носиле одећу налик на старинске униформе стјуардеса са испупченим деловима око кукова.

Све је сијало, светлуцало и бљештало. Хаљине са пуф рукавима, еполетама, ниско сеченим струком и веома дубоким деколтеом биле су прекривене шљокицама.

Неправилне шаре, пруге и разне врсте додатака пресијавале су се у нијансама топле зелене, наранџасте, црвене, љубичасте...

Чак је и коса сијала заслепљујућим сјајем. Неке манекенке носиле су перике које су представљале неку врсту хибридних шеширића са вештачком косом необичних нијанси електрично плаве или флуоресцентно жутозелене боје.

Према речима креатора, само на изради једне хаљине ангажоване су четири особе током недељу дана, што је ван Индије готово немогуће.

Колекција је, по свему судећи намењена храбријим дамама попут павачица Лејди Гаге и Кети Пери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво