Женствени денди стил

Инспирисан градом светлости, шпански дизајнер Роберто Верино, уз понеки детаљ позајмљен из трендова седамдесетих година, осмислио је изглед модерне жене са мушком одлучношћу. Женствена силуета употпуњена је перјем и Сваровски кристалима.

После више година одсуства са Недеље моде у Мадриду, креатор Роберто Верино током последња два издања модне смотре у шпанској престоници ређа само успехе.

Према речима шпанског дизајнера, највећу инспирацију при изради нове колекције нашао је у Паризу.

„Магија и светлост овог космополитског града извор су непресушне инспирације", објаснио је креатор истакавши да је важан мотив и рајска птица.

Осим дезена препуних детаља и рељефних шара, дизајнер се одлучио за додатне украсе у виду перја и Сваровски кристала.

Готово мушки кројене панталоне са високим струком и широким ногавицама, затим сакои и широки џемпери са кимоно рукавима и траком која се уместо појаса везује у струку силуету чине истовремено и женственом и мушки одлучном.

Твид изазовних зелених и црвених нијанси, вуна, кашмир и сатен само су неки од најквалитетнијих материјала које је Верино користио током израде модела за сезону јесен/зима 2010/2011. године.

Такође, готово неприметно, искусни дизајнер враћа нас у период седамдесетих година прошлог века са елементима „денди" стила - комбинује ролке са уредно кројеним капутима и јакнама сако кроја.

Мануел Роберто Марињо Фернандез рођен је 3. маја 1945. године у граду Верину. Име родног града узео је као део уметничког имена под којим је и познат у свету моде већ дуго.

Паралелно са првим сигурнијим корацима на шпанској модној сцени, Верино отвара продајне објекте и у Паризу и Лисабону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво