Сећање на Сен Лорана

Заоставштина легендарног модног креатора Ива Сен Лорана биће у наредних шест месеци изложена у Пти палеу у Паризу. Ретроспективна изложба, поред 307 модела, обухвата и Сен Лоранове цртеже. Покровитељка изложбе је прва дама Француске Карла Бруни-Саркози.

Непуне две године од смрти француског креатора Ивa Сен Лорана, у Паризу, у Пти палеу, приређена је ретроспективна изложба легендарног дизајнера.

Осим 307 модела, од Сен Лоранових почетака у модној кући Кристијана Диора 1958, до последње колекције 2002. године, изложба обухвата и његове цртеже.

До септембра ће посетиоци моћи да виде моделе који су донели револуцију у одевање жена, од смокинга, који је креатор представио 1966. до тренчкота и сафари јакне.

Револуционар у женској моди, који је преминуо у 71-ој години - шездесетих је осмислио луксузну прет-а-порте линију индустријски произведене дизајнерске одеће, чиме је допринео демократизацији моде и њеном приближавању широком кругу потрошача. За свој рад одликован је Легијом части.

Изложба је организована захваљујући дугогишњем животном и пословном партнеру чувеног креатора, француском индустријалцу и мецени Пјеру Бержеу, који је сачувао и конзервирао целокупну Сен Лоранову заоставштину, укључујући чак и остатке тканина.

Покровитељка изложбе је прва дама Француске, Карла Бруни-Саркози.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво