„Версаће“ доминација насупрот урбаном „Версусу“

Модне писте миланске Недеље моде препуне су изненађења. Сведоци својеврсног сукоба стилова у оквиру италијанске модне куће „Версаће“ били су посетиоци ревија за јесен/зиму 2010/2011. године Донателе Версаће и Кристофера Кејна, дизајнера који потписује моделе линије „Версус“.

Недеља моде у Милану почела је „мирним" женственим колекцијама, али су модели убрзо прешли у друге „воде". Моћна жена завладала је модном пистом када су на сцену закорачиле манекенке у креацијама Донателе Версаће.

Сестра покојног модног мага Ђанија Версаћеа, радећи на линији за јесен/зиму 2010/2011. године, замислила је, а онда и створила жену која је брза и „техно" јака.

Кожне панталоне у мото стилу сечене тик изнад чизмица до чланка, праћене јакнама са спортским детаљима, али и мноштвом рајсфершлуса, само су део нове линије познате дизајнерке.

Идеја којом се водила креаторка је да класичне кројеве морају заменити атлетске форме.

Припијене хаљине и сукње такође чине окосницу колекције, а нарочито су акцентовани асиметрични модели са ребрасто плетеном бордуром. Важно место заузимају модели од лаковане коже.

Бели или црни, јаркожути или црвени модерни модели украшени су ситним детаљима од коже или шифона, а посебну драж представљали су прорези који су суптилно откривали кожу манекенки.

Ипак, модни стручњаци оценили су да смо овакво издање већ донекле упознали јер су у првим редовима седеле даме у кожним јакнама и панталонама.

Током миланске Недеље моде која се одржава од 24. фебруара до 3. марта, представљена је и нова колекција „Версус" линије, коју је према оценама извештача из Милана, Кристофер Кејн подигао на виши ниво.

Шкотски дизајнер на изглед који негује позната италијанска модна кућа гледа на потпуно свеж начин са ентузијазмом уметника са искуством. Баш то и јесте дух нове колекције „Версус" етикете.

Мале хаљине са плисираним доњим делом и уграђеним ојачањем за груди урађене су у тиркизним, црвеним и наранџастим нијансама. Младалачку и донекле пркосну ноту дали су бордо и црни модели, као и глежњаче са много каишева и вртоглаво високим потпетицама.

Кејн је стидљиво рекао уочи ревије да је „стил мало унапредио у односу на претходну колекцију", док су модни критичари исти тај помак оценили као очигледан напредак линије која је неко време била успавана.

У Милану неретко се дешава да младе таленте прегазе моћни модни брендови, одлука Донателе Версаће да у своје јато прими Кејна делује као мудар пословни потез и за саму кућу, али и за свет моде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара