Црвена хаљина за здравије срце

Познате даме предвођене глумицом Џоан Колинс промовисале су у Њујорку колекцију хаљина, симболичне црвене боје како би скренуле пажњу јавности на болести срца. Средства прикупљена од аукцијске продаје хаљина које потписују чувени креатори биће употребљена за борбу против „убице жена број један" у САД.

Национални симбол борбе против болести срца када су у питању становнице САД је црвена хаљина.

Почевши од 5. фебруара, када се у САД обележава Национални дан црвене гардеробе, активисти покушавају да што већем броју жена пошаљу поруку да „Болести срца не маре шта облачите - у питању је убица жена број један", што је и званични слоган овогодишње кампање организације "The Heart Truth" основане 2002. године.

У оквиру кампање 11. фебруара црвена хаљина поново се нашла у центру пажње на Недељи моде у Њујорку дебијем колекције под називом "Red Dress Collection 2010".

Овај својеврсни спектакл осмишљен је тако да подсети припаднице лепшег пола да је неопходно да воде рачуна о свом здрављу и предузму кораке у том смеру.

Другу годину заредом, одабране хаљине познатих дизајнера које су се могле видети на ревији током фебруара биће на онлајн аукцији. Заинтересовани на сајту www.clothesoffourback.org могу оставити своју понуду.

Познате даме радо учествују у овој кампањи, па ни ове године није изостала њихова подршка. Славне лепотице, предвођене чувеном глумицом Џоан Колинс, сијале су у црвеним тоалетама.

Ким Кардашиан је носила хаљину са етикетом "Marchesa", једна од „очајних домаћица" Фелисити Хофман тоалету Оскара де ла Ренте, манекенка Хајди Клум је прошетала пистом у хаљини коју потписује Џон Галијано, свој допринос у виду црвене хаљине дали су и дизајнери Зек Позен, Дона Каран, Рејчел Рој.   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара