Бајковите хаљине Елија Саба

Прозрачни, нежни материјали пастелних боја, мноштво перлица и чипке - укратко, хаљине као из бајке. Колекција Елија Саба, представљена на Недељи моде у Паризу, још једном је показала због чега је либански дизајнер толико омиљен међу холивудским звездама.

Један од најомиљенијих модних дизајнера холивудских звезда, Либанац Ели Саб, представио је своју колекцију високе моде на протеклој Недељи моде у Паризу.

Сабови модели за предстојеће пролеће и лето били су инспирисани „разливеним бојама", карактеристичним за слике из периода импресионизма.

Нежне, пригушене пастелне боје, деликатни прозирни материјали и мноштво перлица и чипке... све у свему, крајње бајковито, али и већ виђено, тврде модни стручњаци.

Чувен по вечерњим хаљинама које подсећају на балске тоалете, Саб је и овога пута „играо на сигурно". Додуше, силуете су нешто издуженије и боје нешто нежније и неутралније, у складу са трендовима за наступајућу сезону.

Упркос примедбама због мањка оригиналности, модни критичари се слажу да су хаљине прелепе и да представљају „сан сваке девојчице".

Ели Саб је, и поред успеха у „великом свету", остао везан за родни Либан, па се његова главна радионица за израду одеће и даље налази у Бејруту.

Занимљив је и податак да су, у последњих десетак година, две добитнице Оскара награду примиле носећи његове креације - Хали Бери 2002. године за „Бал монструма" и Хелен Мирен 2007. за „Краљицу".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво