Мода по етичким принципима

Средство за искорењивање сиромаштва може бити и мода, идеја је којом се руководила британска глумица Ема Вотсон када је прихватила улогу креативног саветника бренда "People Tree", заснованог на принципу „Фер трговине".

Млада британска глумица Ема Вотсон, која се прославила улогом Хермионе Грејнџер у филмовима о Харију Потеру, све више је присутна и у свету моде.

После рекламне кампање за модну кућу „Барбери", појавила се у улози креативног саветника за бренд "People Tree", који је заснован на принципу „Фер трговине".

„Фер трговина" је глобални покрет чији је циљ да се земљама „трећег света" помогне у успостављању одрживог развоја, тако што ће радницима бити обезбеђени друштвено и еколошки прихватљиви услови за рад, уз више наднице.

У оквиру глобалног тржишта, фер трговина практично представља засебну целину.

„Желела сам да помогнем да 'People Tree' створи модну линију за млађе људе, јер сам била одушевљена идејом да се мода искористи као средство за искорењивање сиромаштва. Драго ми је што могу да допринесем да се неке ствари промене", објаснила је Ема Вотсон разлоге због којих се латила креаторског посла.

Глумица је сарађивала се дизајнерским тимом и председницом компаније Сафијом Мини у стварању колекције за тинејџере која је названа "Love From Emma" („Воли вас Ема" или „Поздрав од Еме") и у чијој је изради коришћен органски памук са сертификатом „Фер трговине".

Тканине су ручне израде, а сачинили су их чланови различитих група у оквиру „Фер трговине" у намери да сиромашним људима у Бангладешу, Индији и Непалу омогуће да зараде за живот.

„Мислим да млади људи, попут мене, све више постају свесни хуманитарних проблема који окружују свет 'брзе моде' и због тога желимо да направимо добар избор, али немамо баш много опција на располагању", напомиње Ема.

Колекцију чине модели од трикотаже, памучне мајице, хаљине од памучног жерсеја, сукње и шортсеви од пуплина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво