Галијанов свет раскоши

Инспирисан јахаћом гардеробом, Џон Галијано је љубитељима високе моде приредио прави спектакл. Очаравајуће балске хаљине необичних комбинација боја, које потписује британски креатор, изазивале су уздахе дивљења посетилаца Недеље моде у Паризу.

Цилиндри, велови, предимензиониране мрежице за косу, као и кратки јахаћи бичеви, који се ретко виђају на модним пистама, само су део „реквизита" коришћених током спектакуларне ревије куће „Кристијан Диор" на управо завршеној Недељи моде у Паризу.

Прецизно кројене пинк и црвене јакне украшене сребрним дугмићима и огромним карнерима модни дизајнер Џон Галијано комбиновао је са дугачким сукњама какве су некада даме носиле на јахање.

Креатор је храбро бирао нијансе и, упркос глобалној економској кризи, није штедео на материјалима.

Како би пронашао инспирацију за вечерње моделе, Галијано се фокусирао на неколико модних трендова карактеристичних за Сједињене Америчке Државе с почетка прошлог века.

Кратке коктел хаљине, нежне попут пене ручно су везене, а шешири који их прате украшени су чипком, тилом и шифоном пастелних нијанси и обавезно се носе мало накривљени.

Необуздани увојак косе, као и светлуцава шминка зелених и лила нијанси такође су били обавезни.

Очаравајуће балске тоалете изузетних комбинација боја попут аметист плаве и чоколаде, крв црвене и боје малине или маслинасте и петролеј плаве изазивале су уздахе дивљења посетилаца међу којима су биле познате даме из света музике и филма попут Кајли Миног и Дите фон Тиз.

Галијано је раскошне топ блузе украшене драгим камењем и кристалима уклопио са сукњама од сатена које подсећају на кринолине - обиље материјала у слојевима „сливало" се попут латица неког егзотичног цвета.

Упечатљиве огрлице, минђуше и наруквице саставни су део колекције високе моде која је била право освежење на париској недељи моде током које су између 25. и 28. јануара колекције представили и Ђорђо Армани и Жан Пол Готје.     

Обучен потпуно у духу колекције, славни креатор уместо уобичајеног поздрава на крају ревије, у маниру правог џентлмена, спустио се на једно колено и љубио руке манекенки.

Према речима модних критичара, уз брижљиво припремљен амбијент и гардеробу недостајали су једино коњи.

„Један је напољу, управо пасе", нашалио се чувени британски модни креатор који за француску кућу „Кристијан Диор" ствара од 1997. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво