Додир неонског сјаја

Осмишљавање одевних комбинација у бојама познатим као неонске уме да буде мало проблематично уколико нисмо упознати са основним принципима „жонглирања“ јарким нијансама, које могу, а не морају да светле у мраку.

Истог момента када су чуле да су дизајнери вратили у живот трендове који су пре 25 година били неизбежни, неке припаднице лепшег пола „полетеле" су да из ормана спасу „преживеле" представнике моде осамдесетих.

Пар деценија касније, ипак важе мало измењена правила па није лоше послушати савете стручњака, нарочито пре „хватања у коштац" са јарким бојама које носе име „неонске" али није обавезно да светле у тами.

Лимета зелена, пинк, „оштре" нијансе „електрично" плаве боје могу се вешто уклапати са загаситијим неон бојама.

Ипак, за комбиновање више од две боје потребна је посебно осмишљена стратегија.

На путу до својеврсног ремек-дела имајте на уму да је пред вама бесконачна палета боја са којима можете експериментисати, најпре у приватности дома, а потом добитну комбинацију представити свету.

Од непроценљиве вредности у овом случају су детаљи, почевши од ципела, торбе, шала, капе или шешира, рукавица, па све до накита, украса за косу и лака за нокте (који стварно може сијати и у мраку).

Уколико желите да поправите изглед користећи неутралне нијансе, избегавајте неонске боје. Ипак, црна или бела гардероба, као и беж и маслинаста и у том случају могу доћи у обзир када размишљате шта да обучете уз ташну боје лимете. Уз црне фармерке можете носити кратку јакну у нијанси „електричне" плаве.

Уз веома „жив" ансамбл изаберите неутралан накит. Такође, уз пинк, жуту, или неон наранџасту хаљину која привлачи пажњу носите беле торбе и обућу, а стручњаци се слажу да током топлијих дана прави избор обућа од плуте.

Панталоне и сукње у неон стилу практичније су јер се избегава проблем уклапања са бојом тена.

Избегавајте јарке боје на јачим деловима тела и истакните адуте. Имајте на уму да осим што истиче, неон гардероба може и визуелно повећати и оно што можда нисте желели.

Уколико се не осећате пријатно у одећи која привлачи пажњу, а ипак желите да пратите трендове, добар начин да рзвеселите и себе и друге је торба у некој воћној боји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара