Богатство на ручном зглобу

Међународни салон луксузних сатова, који се ових дана одржава у Женеви, окупља неке од најпознатијих светских брендова. Учешће на Салону мора да се заслужи квалитетом, али и луксузним и беспрекорним дизајном.

На листи статусних симбола, веома високо место заузимају квалитетни и луксузни ручни часовници.

Под утицајем Холивуда, прва асоцијација на скупе ручне сатове је, наравно, „ролекс".

Међутим, „ролекс" је само један од брендова квалитетних сатова и циници га сматрају претежно „скоројевићком занимацијом".

Неки од најугледнијих произвођача већ две деценије се једном годишње окупљају у Женеви на Међународном салону луксузних сатова (Salon International de la Haute Horlogerie - SIHH).

На Салону се излаже искључиво на позив организатора и до сада је 19 брендова заслужило ту част.

Међу излагачима су неки од најпознатијих и најстаријих, претежно швајцарских произвођача сатова, чији механизми су синоним за квалитет - „Вашерон Константин", „Шафхаузен", „Жирар Перего", „Одемар Пиге", „Боум и Мерсије", „Жанришар", „А. Ланге унд Зоне"...

Поред њих, излажу и чувени драгуљари - „Картије", „Ван Клиф и Арпелс", „Пјаже" - који неке од сатова које креирају претварају у јединствене комаде накита.

Од ове године, списку излагача придодати су и и нешто „млађи" брендови - „Гројбел Форси" (Greubel Forsey) и „Ришар Мил" (Richard Mille) који, уместо традиције, нуде примену најсавременије технологије.

Колико је Салон ексклузиван, показује и чињеница да је реч о малетене приватном окупљању, јер можете да га посетите искључиво уколико вас је позвао неко од излагача.

Ипак, уколико имате новца, а желите да набавите часовнике неких од поменутих брендова, сигурно ћете наћи начина.

Уколико немате новца, прокрстарите Интернетом или погледајте неке од фотографија које прилажемо, „узмите мустру", па потражите нешто јефтиније по узору на ексклузивне моделе. Уoстaлом, кажу да се стил не може купити...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара