Најбоље хаљине протекле деценије

Славне даме током протеклих 10 година, уз помоћ модних стручњака, трудиле су се да изгледају незаборавно сваки пут када су корачале црвеним теписима. Захваљујући озбиљном и професионалном приступу, врх листе заузимају глумице и тек једна рок дама.

Пратећи општеприхваћене трендове проглашавања најбољих, најуспешнијих и напродаванијих током протеклих 10 година, модни критичари изабрали су 100 најлепших тоалета које су познате даме носиле у свечаним приликама.

Највише похвала критичара добила је глумица Кејт Хадсон за Версаће хаљину коју је носила на 75. додели Оскара 2003. године. Добитна комбинација описана је као очаравајући спој златне коже, златне косе и више метара златне чипке.

Додела награда Америчке филмске академије шест година касније била је савршена прилика да Ен Хатавеј обуче екстравагантну хаљину са Арманијевим потписом. Нијанса материјала готово да се поклапала са бојом тена младе холивудске звезде која је, захваљујући кроју хаљине, подсећала на морску сирену. То јој је обезбедило друго место на листи.

Трећу позицију, према оцени критичара, заслужила је креација модне дизајнерке Вере Вонг коју је 2000. године носила грациозна глумица Шарлиз Терон. Интересантна боја, дијаманти, призвук „старог" Холивуда било довољно да многи погледи на 72. додели Оскара буду упрти у Шарлиз Терон.

Црвеним тепихом на 68. додели Златних глобуса 2009. године прошли су многи, али је критичарима „за око запала" Ева Мендез у Диоровој хаљини.

Још једна глумица, овог пута шпанска, блистала је на додели Оскара (2007. године) Пенелопе Круз одабрала је тоалету са Шанел етикетом, а гламурозан изглед обезбедио јој је пету позицију.

Валентинову креацију за коју се за доделу Златних глобуса 2004. године одлучила певачица Гвен Стефани критичари су такође видели као пун погодак.

Савршену фигуру још једне глумице истакла је у Кану хаљина са потписом дизајнера Долчеа и Габане. Млада глумица Џесика Алба блистала је у сребрној тоалети која је сасвим заслужено у самом врху најбољих у протеклој деценији.

Вишеструко награђивана глумица Кејт Винслет 2009. године носила је на додели Оскара Ив Сен Лоран хаљину која је на листи најбољих заузела осму позицију.

Увек у тренду, Сара Џесика Паркер за доделу Еми награда 2003. године одабрала је лагану Шанел хаљину.

Како би сијала на премијери филма "Grey Gardens" Дру Баримур обратила се Алберти Ферети. Очигледно није било грешке, чим су креацију италијанске дизајнерке критичари уврстили у 10 најбољих тоалета.

Бивша манекенка, а сада глумица, Џој Брајант премијеру филма "The Skeleton Key" 2005. године провела је у хаљини Доне Каран. Једанаеста позиција за изазовни корални сјај младе глумице.

Симпатична Рис Видерспун непосредно после разлаза са Рајаном Филипеом 2007. године изабрала је кратку жуту хаљину голих рамена за 65. доделу Златних глобуса. Критичари су тај потез наградили 12. местом и оценили га као брилијантну стратегију која је потпуно успела.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара