Рок, поп и мода

Момци из бенда „Франц Фердинанд" написали су музику за промотивни спот куће „Диор", што је најсвежији пример све чешће сарадње рокера и модне индустрије. За разлику од шкотских рокера који су остали на свом терену, поједини бендови одлучили су да се опробају и у креирању гардеробе.

Рокери до скоро нису показивали намеру да одустану од стереотипног, „зарозаног" имиџа, а нарочито не да се упусте у сарадњу са модном индустријом (осим кад је у питању „сарадња" са манекенкама).

Међу првима је попустио Лијам Галагер, фронтмен групе „Оејзис", који је покренуо сопствену модну линију под називом "Pretty Green".

Недавно је најављено да ће се и чланови бенда "Kings of Leon" упустити у креирање гардеробе и да припремају колекцију у сарадњи са париском агенцијом "Surface To Air".

Та агенција је на сличним пројектима већ сарађивала са познатим графити-уметником Бенксијем и електро-поп бендом "Justice".

Последњи пример сарадње рок бендова и модних кућа ипак се не тиче директно креирања гардеробе.

Наиме, из модне куће „Диор" саопштено је да ће 14. јануара објавити свој први музички видео спот, за који су песму написали чланови популарног шкотског рок бенда „Франц Фердинанд".

Главна звезда промотивног спота за колекцију торби „Лејди Диор" биће оскаровка Марион Котијар.

Позната француска глумица појављује се у улози жене која се ноћу претвара у гламурозну певачицу и изводи песму "Lady Rouge", коју су специјално за овај спот написали момци из „Франца Фердинанда".

За разлику од рокера, поп музичари су склонији „модним авантурама" - познато је да веома успешне модне линије имају Гвен Стефани, Џенифер Лопез и Џастин Тимберлејк.

Међутим, већина звезда шоу бизниса своје деловање у свету моде ограничава на манекенски посао, односно, рекламирајући познате брендове.

Колико им се тај посао „осладио", показује и случај британске звезде Лили Ален. Недавно се појавила на модној ревији куће „Шанел", појављује се у њиховим рекламама, а недавно је изјавила да размишља о томе да напусти музику како би се посветила каријери у модној индустрији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара