Црна гардероба додаје године

Синоним за елеганцију и гламур је гардероба од сјајних црних материјала. Жене је радо бирају у жељи да изгледају мршавије, али модни стручњаци скрећу пажњу на чињеницу да нас тамне нијансе могу учинити старијим.

Упркос увреженом мишљењу да црни одевни предмети сужавају фигуру и да су прикладни у свакој прилици, модни стручњаци подсећају да нисмо сви исти и да одабиру гардеробе треба приступати веома пажљиво како би се избегли нежељени ефекти.

Тачно је да ће особа одевена у одећу тамних нијанси деловати мршавије, али ће изгледати и старије.

Експерти тврде да се тамне линије испод браде, сенке око очију и боре на лицу јасније виде уз гардеробу црне боје.

Иако је то уочљивије код старијих особа, боре и „упале" површине делују дубље и више су наглашене и код девојака.

Тамни шалови, шешири, капе, ролке, јакне и капути са високим крагнама посебно истичу прве знаке старости на лицу.

Ипак, нема места паници јер постоји лек - марама, ешарпа, шал или огрлица веселих боја „разбиће" монотонију.

Трендове који пропагирају црну гардеробу „од главе до пете" убудуће заобиђите, нарочито уколико сте осетљиви на старост крштенице.

Према тврдњама стручњака, тек свака пета особа има тен који ће се лепо слагати са тамном гардеробом.

Даме које имају среће да им пристаје црна гардероба су Најџела Лосон и славна глумица Џоан Колинс, док, упркос томе што има само 20 година, Пичиз Гелдоф не би смела ни да приђе тамним нијансама.

Ћерка ирског музичара Боба Гелдофа, попут многих Британки, има „топао" тен базиран на жућкастим, наранџастим и златастим нијансама.

Бирајући црну одећу, припаднице лепшег пола са таквим теном „избијају" здраве златне нијансе из коже и истичу тамне делове лица попут подочњака. На тај начин изгледају уморније и старије.

Насупрот њима, малобројне срећнице са „зимским" теном на којем преовлађују драматичне, бледе и хладне нијансе, немају проблема са тамном гардеробом.

Према речима стручњака, црне нијансе „траже" тамне тонове и сенке по лицу, наглашавајући их на начин на који жене старе.

Добре вести су то што има спаса за оне који воле малу црну хаљину и сличне класике тамних нијанси.

Уз помоћ једноставног теста утврдите да ли можете носити црну гардеробу уз лице.

Испред огледала дискутабилни одевни предмет примакните лицу и детаљно проучите тамне линије испод браде, подочњаке, боре по челу и око усана. Уколико делују тамније и дубље него иначе, изаберите неку другу боју.

Црна добар ефекат има око струка и кукова, зато одаберите панталоне и сукње којима ћете се „стањити".  

Уколико волите црне хаљине, тунике, кошуље, блузе и остале одевне предмете који се приближавају врату и глави, потрудите се да између лица и тамне боје буде довољно простора како би се избегла нежељена рефлексија.

У „борби против бора" послужиће и бисери или огрлица са занимљивим привеском веселе боје. Шарени шалови и мараме омогућиће безбедно ношење црних капута и јакни, али и шешира и капа.    

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара