Преко Фејсбука до Недеље моде

Тренд „општенародних" аудиција за манекене, наставља и „Хуго Бос". Путем Фејсбука, та немачка модна кућа регрутује учеснике ревије која ће бити одржана 21. јануара, у оквиру берлинске Недеље моде.

Немачки „Хуго Бос" лансирао је онлајн аудицију за оне који би желели да буду манекени на предстојећој ревији те модне куће, заказаној за 21. јануар, преноси британски лист „Индипендент".

Двоје срећника, младић и девојка, који ће носити моделе „Хуга Боса" на Недељи моде у Берлину биће одабрани гласовима посетилаца Фејсбука, на страници отвореној специјално за ту сврху www.facebook.com/hugoboss.

У намери да употпуне овај процес „демократизације", челници „Хуга Боса" најавили су да ће ревија бити директно преношена на Фејсбуку.

Потез немачке модне куће заправо је наставак тренда започетог токоm 2009. године, када су се познати светски брендови окренули концепту „грађана-модела", односно, моделима-аматерима.

„Општенародне" аудиције за манекене већ су организовале брендови „Шон Џон" (модна линија хип-хоп могула Шона „Пи Дидија" Комбса), „Келвин Клајн" и „Бејби Геп".

Француска фирма „Comptoir des Cotonniers" ангажовала је „праве" мајке и ћерке за своје рекламе и модне ревије, а бренд "The Kooples" је за моделе у свом каталогу изабрао редовне посетиоце париских ноћних клубова.

Један од најспектакуларнијих примерa, свакако је ревија доњег рубља чувене фирме „Викторијас сикрет", на којој су се први пут појавиле манекенке одабране на јавном конкурсу.

Пре ревије, девојке су недељама биле у „кампу за обуку", како би ваљано обавиле поверен им посао.

Већина коментатора модних збивања сумња да је модна индустрија заиста заинтересована за „демократизацију". Потезе модних кућа тумаче или као „убијање цене" преплаћених манекенки или, једноставно, као добру рекламну кампању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво