Лепота свих величина

Пуначке, мршаве, ниске, високе - све жене су лепе и овим издањем желимо то да покажемо, рекао је Стивен Ган, главни и одговорни уредник авангардног „В магазина", најављујући наредни број у којем ће моделе најпознатијих дизајнера носити даме свих величина.

Кампањи за промоцију лепих жена „у свим величинама", после часописа „Гламур" и немачке „Бригите", придружио се и авангардни „В магазин" (V Magazine).

У издању које ће на киосцима у САД бити 14. јануара, такозвани модели за „плус" величине носиће креације најпознатији светских дизајнера.

Поред тога, уредници часописа су одлучили да покажу да исти модели могу добро да изгледају и на витким и на „плус" женама.

„Пуначке, мршаве, ниске, високе - све жене су лепе и овим издањем желимо то да покажемо", објаснио је Стивен Ган, главни и одговорни уредник „В магазина".

Међутим, већ су се огласили критичари, поручујући да сама чињеница да се „плус" дамама посвећује специјално издање, показује да су оне издвојене и у подређеном положају у односу на витке жене.

Уредништво још није одговорило на критике, односно, нису се изјаснили о томе да ли постоји могућност да облије жене на дуже стазе буду заступљене у овом магазину.

Са друге стране, у „Гламуру" и „Бригити" одлучили су да модели у „нормалним величинама" убудуће буду редовна појава на страницама њихових издања.

„Одлучили смо да у нашем магазину прикажемо различите типове жена и да тако ставимо до знања да се лепота манифестује на милионе различитих начина. Није неопходно да се уклапате 'у калуп' да бисте били лепи и радујемо се сарадњи са модним креаторима који ће нам помоћи да то и покажемо", саопштило је уредништво „Гламура".

Иако је њихово опредељење за сваку похвалу, треба напоменути да их је на то присилило тржиште, односно, читатељке које су се побуниле против анорексичних модела и лошег примера који оне дају млађим генерацијама жена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво