Повратак у прошлост

Нови модни трендови, када је шминка у питању, налажу да проучимо изглед лепотица којима су се многи дивили пре 30, 40, па и 50 година. Шарениш осамдесетих, природан и свеж изглед седамдесетих и гламур шездесетих доминираће током целе ове, а можда и следеће године, тврде стручњаци.

Модни дизајнери одавно су колекцијама за пролеће-лето 2010. године најавили повратак у прошлост. Сада нас и мајстори шминке подсећају да је време да се опремимо неопходним нијансама које су биле модерне осамдесетих, седамдесетих, али и шездесетих година прошлог века.

Почните од сјаја за усне. Пинк или коралне (наранџастоцрвене) нијансе на уснама осветлиће вам лице и истаћи осмех.

Нијансе наранџасте боје могу се „преселити" и на капке, јер могу допринети свежијем изгледу, тврде стручњаци.

Руменило ће током целе године бити неизоставно јер трендови диктирају свеж и одморан изглед, што се најлакше постиже нијансирањем образа.

Када су очи у питању, уместо тешких црних, дебелих линија пробајте оловке за очи и ајлајнере у нијансама шљиве или тегет боје.

Нека линија буде веома танка и тик уз трепавице.

Како бисте пратили трендове, стил седамдесетих осавремените тако што ћете ублажити прелазе између две јарке нијансе сенке.

Трепавице морају бити богато прекривене маскаром, а вештачке трепавице резервисане су само за спретне и, наравно, без преке потребе немојте их стављати током дана.

Прсте ће током 2010. године умешати и шездесете - доње трепавице, осим „бројним" слојевима маскаре, истакните мешавином сивих и смеђих или сивих и црних нијанси.

Уочи одласка на неку прославу погледајте неки филм из осамдесетих, у којем јуњакиња користи металик нијансе и слободно се по лицу „прекријте" шљокицама, звездицама или светлуцавим бронзером.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво