Гласање за модну икону деценије

Посетиоци сајта америчког модног магазина „Вог" имају прилику да дају свој суд о томе ко је, током протекле деценије, била славна жена са највише стила. Резултати гласања биће објављени 25. јануара 2010. године.

Америчко издање магазина „Вог" покренуло је анкету на свом сајту, позивајући читаоце да гласају за најбоље одевену славну личност током протеклих десет година.

Уколико посетите страницу http://www.vogue.com/polls/bestdressed/best_dressed_of_the_decade имаћете прилику да гласате за најбоље одевену славну жену током сваке од протеклих десет година, а укупан број гласова одредиће победницу.

Уредници „Вога" одабрали су по десет личности, односно десет запажених одевних комбинација, за сваку од претходних десет година, с тим што се неке од славних жена налазе на више од једне годишње листе.

Судећи према участалости појављивања, уредници „Вога" сматрају да је протекле деценије жена са највише стила била чувена британска манекенка Кејт Мос, коју су номиновали четири пута, односно на четири годишње листе.

У самом врху по броју номинација, укупно по три, су и оскаровке Гвинет Палтроу и Никол Кидмен.

Глумица која је постала својеврсна модна икона захваљујући серији и филму „Секс и град", Сара Џесика Паркер, такође се појављује на више од једне годишње листе најбоље одевених.

Више номинација имају и латино лепотице (и пријатељице) Пенелопе Круз и Салма Хајек, затим глумица Клои Севињи и редитељка Софија Копола.

На предложеним листама забележени су и неки од легендарних момената са „црвеног тепиха" и церемонија додела награда, односно легендарне одевне комбинације.

Тако се на листи предлога за 2000. годину нашла Џенифер Лопез у зеленој хаљини Донателе Версаће, коју је обукла за церемноју доделе награда „Греми".

Хали Бери је на листи предлога за најбоље одевену звезду током 2002. године, захваљујући хаљини либанског креатора Елија Саба, у којој је примила Оскара за најбољу женску улогу у филму „Бал монструма".

Резултати гласања биће објављени 25. јануара 2010. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво