Незаборавна новогодишња забава

Уколико сте одлучили да овог пута дочек Нове године не препустите случају и сами организујете прославу, добро испланирајте све кораке, поделите задатке сарадницима и прионите на посао јер је остало још веома мало времена.

Дочек Нове године може бити савршена прилика да окупите своје пријатеље, опустите се и лепо забавите.

На самом почетку биће вам потребни папир и оловка, позивнице (није неопходно), један телевизор, неколико дискова са филмовима, кухиња, друштвене игре, укључујући карте и видео-игрице, много грицкалица и напитака, музика и особа (или особе) од поверења која ће вам чувати децу.

Да бисте могли да организујете прославу неопходно је да бар једна особа осим вас планира да јој присуствује.

Но, без обзира на то да ли ће забави присуствовати две особе или више од сто, разлике су „минималне" - у величини простора, количини припремљеног јела и пића и у случају бројније групе - јачи звучници.

Датум вам је добро познат - 31. децембар, али морате одредити време када желите да гости почну да пристижу. Можете се определити за ранији старт или за ноћну варијанту.

Није неопходно баш да правите издигнути плесни подијум, али у зависности од броја гостију направите довољно простора за игру.

Храну и пиће немојте стављати сувише близу тог простора како би могућност просипања хране и пића и разбијања стаклених посуда била сведена на минимум.

Биће вам потребно и доста леда, тањирића, чаша, салвета...

Посветите време украшавању дома, то јест простора за који сте се одлучили. Употребите машне, траке, балоне, конфете, кугле, припремите и прскалице јер су оне неизбежан део новогодишње прославе и не заборавите јелку. Не би требало да заузима централно место у просторији, већ, како не би сметала, а ипак била примећена, сместите је или у ћошак или близу зида.    

У случају да немате довољно простора за велику јелку, окитите неку мању и подигните је на сто или комоду.   

Важан део вечери је одбројавање последњих секунди старе године. Можете пратити одбројавање на телевизији или организовати присутне да то сами урадите без водитеља са централног трга.

Постарајте се да особе које не смеју да возе (због конзумирања алкохола) безбедно стигну својим кућама.

Уколико желите да ваша прослава Нове године више личи на свечану вечеру за мањи број гостију, прилагодите празничну трпезу, то јест спремите мање грицкалица, а више хране.     

На крају, не заборавите да и онај ко је организовао новогодишњу журку треба да се забави и да није његов или њен задатак да целе вечери послужује госте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво