Скијање са стилом

Боравак на снегу, тачније, на ски стази, не искључује размишљање о стилу. Важно је да вам буде топло и удобно, али нема разлога да успут и не изгледате добро.

Чини се да је, када је о појединим спортовима реч, важнији стил него вештина. Скијање би могло да се уврсти у такве спортове, наравно, када су у питању рекреативци.

Довољно је да на било којем скијалишту погледате око себе. Колико је оних који су дошли због самог спорта, а колико оних који су дошли да се „покажу"?

Дакле, уколико сте успели да ушпарате нешто новца да се у доба (ваљда одлазеће) кризе почастите одмором на снегу, могли би да се стиснете још мало и да у аранжман укључите и одговарајуће крпице.

Уколико мислите да на снегу важи само један принцип - „натрпај на себе све што ти дође под руку" - грдно се варате.

Наравно, неопходно је да вам пре свега буде топло, али то не искључује размишљање о стилу.

Нема разлога да се секирате ако не можете себи да приуштите неко од фирмираних скијашких одела или наочара - увек можете да „препишете" и да по узору на неки скупљи модел потражите нешто што одговара вашем буџету.

Што се моде тиче, варијације и нису бесконачне, па се од сезоне до сезоне не разликују превише.

Већина скијаша воли јарке боје, па се тиме руководе компаније које производе скијашку опрему. Неки, пак, воле једноставност, па се држе беле или црне боје.

За који год стил да се одлучите, морате имати на уму и неколико практичних упутстава.

Обуците се слојевито - уколико решите да станете на скије, пожелећете да се раскомотите. Са друге стране, ако седнете да попијете пиће, мораћете да се утоплите.

Без обзирна на то да ли се одлучите на скијашки оверол (тј. комбинезон) или панталоне са трегерима, водите рачуна о томе да вам буду удобне али не и прешироке.

Рукавице и капа се подразумевају, а они који нису баш вешти, могли би да набаве и кацигу. Исто важи и за „адреналинце" склоне вратоломијама.

Никако не заборавите наочаре! Због рефлексије, сунчева светлост на снегу је још штетнија за очи од оне у летњим данима.

Уз то, наочаре су још један инструмент за демонстрирање стила а, ако сте склони кокетерији, и начин да будете помало мистериозни...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво