Пут до правих ципела за њега

За разлику од припадница лепшег пола, мушкарци најчешће немају много стрпљења да обилазе радње и испробавају ципеле. Удобност пресуђује, док је изглед мање важан. Стручњаци указују на неколико детаља који вас могу довести до правог пара који ћете носити више сезона.

Ципеле, ако се жене питају, представљају много више од обичне заштите за стопала. Више него било који други детаљ могу доминирати одевном комбинацијом.

С друге стране, за мушкарце оне су нужно зло. Имајући то на уму, припадници јачег пола често се опредељују за најудобнију варијанту, док је изглед мање пресудан.

У ствари, постоје само четири основна „типа" обуће о којима треба да размишљате - елегантне ципеле, неформална, то јест обућа за сваки дан, обућа у којој идете на посао и спортска обућа.

Модни стручњаци у случају захтеване елеганције промовишу једноставност. Уколико не радите у циркусу, позоришту или Лас Вегасу, држите се подаље од кловновских ципела, као и сличних модела у дугиним бојама и различитих несвакидашњих дезена.

Играјте „на сигурну карту" и за свечане прилике одаберите кожне ципеле високог сјаја. Мат ципеле или оне које нису (а требало је да буду) исполиране откриће да нисте водили рачуна о детаљима.

Увек је боље одабрати ципеле које су за нијансу или две тамније од панталона. Браон и црна обућа добро ће пристајати уз већину комбинација. Природни тонови земље, као и гардероба у беж, зеленим и жутим нијансама, најбоље се слажу са обућом смеђе боје.

Плаве или црне панталоне, међутим, „захтевају" црне ципеле, док уз бело или одело пастелних нијанси можете носити беж ципеле. Када сте у недоумици, познаваоци саветују да обујете црне ципеле. Најсвечаније изгледају, а и најмање је простора за крупне грешке. Не заборавоте да у формалним приликама нема места за гумене ђонове, већ искључиво кожне, а нису пожељне ни превисоке потпетице.

Када су опуштеније прилике у питању, правила су нешто другачија. Док је координација боја и даље „на снази", у овом случају превише сјаја није добродошло. Мека кожа је увек примерена, било да одаберете „џепуше" или панталоне попут фармерки.

Модни познаваоци ни у овом случају нису наклоњени сложенијим моделима, па препоручују мокасине или једноставне ципеле које се пертлају. Изаберите модел који ће се слагати са више одевних комбинација.

Уколико најчешће носите тексас панталоне, можете да заборавите на готово сва правила јер је мало модела који се не слажу са њима. Чак и шаренији модели овде су дозвољени, међутим, лаковане, веома сјајне ципеле требало би избегавати, саветују стручњаци.

Што се одласка на посао тиче, нека занимања захтевају специјану обућу и ако изузмемо те случајеве, кратко речено, довољно је придржавати се смерница прописаних правилима професије. Осталима стручњаци препоручују да на посао иду у пристојним ципелама.

Веровали или не, најтеже је одабрати обућу која неће правити проблеме током спортских активности. Изаберите модел намењен спорту којим се бавите. Патике намењене за трчање су најудобније, али немају одговарајућу потпору скочним зглобовима која је неопходна при игрању кошарке.

Када кренете у куповину одаберите одговарајуће чарапе како бисте могли да видите како ће се уклопити са обућом за којом трагате.

Тако ћете избећи могуће грешке попут куповине неудобних ципела или оних неодговарајуће величине.

Уколико нема мало слободног простора изнад прстију пробајте већи број, а уколико вам је тај пар превише комотан, наставите потрагу. Немојте се надати да ћете без муке успети да смекшате ивицу која вас притиска по рису или пети.

Одаберите пар ципела израђених од квалитетних природних материјала који одговара вашем стилу. Уколико будете пратили ове смернице и савете стручњака више вам се неће дешавати да купите погрешне ципеле.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара