Триком до жељених пропорција

Део тела којим су незадовољни, и девојке и младићи најчешће скривају комотном гардеробом, било да је у питању шири струк, кукови или краћи торзо. Модни стручњаци указују да то погоршава ситуацију и да се на тај начин могу још више удаљити од жељене фигуре.

Готово да нема особе која је апсолутно задовољна својим изгледом. Најлакше и најбрже решење је надохват руке - избор одговарајуће гардеробе и детаља може визуелно изменити пропорције тела на начин који нам одговара.

Међутим, модни стручњаци упозоравају да треба бити веома обазрив јер погрешан избор може изазвати сасвим супротан ефекат.

Први корак ка бољем изгледу је боље разумевање телесних облина и начина на који можемо доћи до до жељене силуете.

Проблематичан део најчешће се сакрива широком гардеробом, било да је у питању шири струк, кукови или краћи торзо.

Особе које нису задовољне изгледом централног дела тела, бирајући струкирану одећу, дефинисаће и оптички сузити струк. Струкирани сакои могу учинити и да стомак визуелно буде равнији, што ће допринети утиску виткије линије.  

Кукови и бутине такође могу „задавати главобољу" многима. Модни стручњаци у овом случају саветују стварање противтеже куковима, то јест панталоне са равним ногавицама уместо кроја који се сужава ка чланцима.

Високе особе просечне телесне тежине такође могу бити незадовољне изгледом. Може се десити да дужина торзоа буде несразмерна са дужином ногу.

Мајце, блузе и кошуље углавном делују прекратко, тако да се природно намеће решење у виду туника које ће „замаскирати" непропорцијалну грађу. Такође, дугачке једнобојне или пругасте панталоне уз високе потпетице створиће утисак дужих ногу.

Модни стручњаци ипак напомињу да предложена решења не морају одговарати свима.

Испробајте више различитих модела и комбинација како бисте на одговарајући начин визуелно изменили изглед.    

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво