Ови букети се једу!

У букетима Ије Макејеве, Рускиње која живи у Новом Саду, има јабука, шљива, нара, али и броколија, паприка, па и кулена. Својим необичним аранжманима освојила је Новосађане, на реду је Шумадија.

Петочлана руска породица Макејев, пре три године преселила се у Нови Сад. И док супруг Павел ради на релацији Србија-Русија, а синови уче језик и иду у српску школу, Ија је одлучила да покрене оригиналан посао: прави јестиве букете од воћа, поврћа, кобасица и сира, у зависности од жеље муштерија.

„Наши букети морају да буду свежи и трају неколико дана, два-три дана јер то није обичан букет од цвећа. Углавном правимо букете за Нови Сад и шаљемо за Београд, због чега ми је битно да у сваком граду буде по нека једна радионица“, каже Ија. 

Ова Рускиња одлучила је да својим знањем подстакне незапослене жене, покренула је видео-курс о томе како да самостално направе необични букет. Курсеве држи и у градовима широм Србије. Екипа РТС-а затекла је у Крагујевцу.

„Дошла сам овде и веома ми се свидело све ово, нисмо још завршили али сматрам да ће све бити добро до краја. Врло сам задовољна тренутно докле сам стигла, па ћемо видети даље“, прича Кристина Доловац из Крагујевца.

Идеју је донела из Русије, где су јестиви букети веома популарни.

Букете наручују сви који би хтели да изненаде неку драгу особу. Све чешће, и даме одлучују да поклоне букете мушкарцима, што у Србији није раширен обичај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. јул 2025.
15° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом