Слава Зајцев за РТС: Девојке из Београда су раскошне и прелепе

Најпознатији руски креатор и модни амбасадор културе и њеног етно-наслеђа Слава Зајцев, поново је гост Београда. Представио се гламурозном ревијом и показао шта реномираном уметнику значи мода.

Слава Зајцев за РТС каже да је мода његов живот: „Све сам дао моди којом се бавим 56 година“.

Направио сам јединствену колекцију инспирисан индијским тканинама и саријем. Ту је и део који је надахнут руским фолклором. Приказана је у метрополома попут Париза, Њујорка, Минхена, Фиренце и других.

Да ли сте шетали нашом престоницом, Београдом, какве су наше жене?

Поново сам у Београду - Он представља споменик мог живота. Први пут сам био 1966, када ме је креатор Александар Јоксимовић покупио са аеродрома и показао ми овај прелеп, весео град предивних људи. Допутовао сам из Париза где сам такође имао ревију. Уопште се не могу поредити Парижанке са девојкама из Београда, односно српким девојкама, које су веома раскошне и прелепе.

Може ли се рећи да о моди размишљају и жене и мушкарци, подједнако?

Сматрам да је мода битна и за једне и за друге. Ја креирам и за мушкарце и за жене, све је то повезано као што смо потребни једни другима. Веома ми се допада српска традиција. Видео сам костиме разних народа који живе овде: Мађара, Румуна, Словака и других. Сигуран сам да ћу урадити колекцију инспирисан српским народним ношњама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво