Тренд Душка Дугоушка

Траке за косу са раскошним крајевима, који неодољиво подсећају на зечје уши, али и других животиња, попут мачака или најпознатијег миша Микија Мауса, увелико греју уши и украшавају увојке девојака.

Већина младих девојака разнежи се на сам помен крзнених одевних предмета који током хладних јесењих и зимских дана могу да загреју промрзле прсте и уши.

Када је Марк Џејкобс представио колекцију за јесен/зиму 2009/2010. године, прва асоцијација гледалаца био је лик из цртаног филма Душко Дугоушко.

Очигледно инспирисан неким зечићем, Џејкобс је у линију дизајнирану за модну кућу „Луј Витон", уврстио траке за косу са великим крајевима који неодољиво подсећају на зечје уши.

Са првим хладним јесењим данима све је више припадница лепшег пола које  око главе и преко ушију везују шармантне траке за косу.

Нека врста омажа Плејбојевим винтиџ зечицама, како је то Џејкобс објаснио, носи умерену дозу сексепила, али и елеганцију високе моде.

Траке за косу и рајфови са мачјим или ушима најславнијег миша на планети Микија Мауса могу бити благо екстравагантни, али мирније верзије попут неколико птичјих пера или машне, модни стручњаци оцењују као свакодневни лични печат и одраз самоуверености.

Како би утисак био потпун, коса би требало да буде разбарушена или увијена у раскошне локне какве су ношене шездесетих година прошлог века.

Траке за косу са додацима који делују као уши Душка Дугоушка морају бити употпуњене смелим фризурама које поручију да су у питању смеле особе.

Стилисти такве украсе за главу препоручују и за дневне и за вечерње неформалне прилике, док за пословно окружење саветују смерну варијанту или потпуно суздржавање од тог вида изражавања јединствености.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара