Савршено одело

Како би увек били складно обучени, стилисти припадницима јачег пола саветују да при избору одела прате модне трендове, али и да мисле на своју висину, грађу и личне афинитете.

Кројеви мушких одела и у наредној години, тврде модни стручњаци, и даље обилују класичним елеменатима, али треба водити рачуна и о бројним модерним детаљима.

Пре улагања у квалитетно одело, корисно је знати о чему треба водити рачуна како би новац био добро искоришћен, а изглед беспрекоран током дужег периода.

Број дугмића на сакоу говори много више него што се то у први мах чини.

Сако са само једним дугметом припада „свету" модерних одела. И раније је био у тренду, а сигурно је да ће се вратити после извесног периода.

И то не без разлога - што је више дугмади на сакоу, то особа изгледа виша. У складу са тим, једно дугме на сакоу морало би да буде сигнал за све који нису у кошаркашком тиму или су те висине, да то није одговарајуће одело.

Два дугмета на сакоу су, према суду великог броја стилиста, прави избор. Такво одело визуелно сужава струк, истиче висину, а истовремено се уклапа у концепт и модерног и класичног мушког одевања.

Дух деведесетих година прошлог века, бар када је у питању мушко одело, највише се види у сакоу са три дугмета.

Неки креатори, попут Тома Форда и Ралфа Лорена, већ су најавили повратак таквих модела.

Сако са три дугмета чини да мушкарац изгледа виши, али се већ примећује да је потребно више времена за откопчавање и закопчавање.

Иако се у радњама могу наћи одела са четири и више дугмића на сакоу, најпаметније би било избећи их у широком луку.

Нису увек у моди, а компликовано копчање повећава ризик од грешке и потенцијалне неуредности, те се на ту куповину гледа као на промашену инвестицију.

Глатки ревери нису могли често да се виде још од средине 20. века, али како се класични трендови враћају, али и захваљујући „ефекту оштријег ве изреза" сечени ревери полако добијају озбиљну конкуренцију.

Многи креатори у Италији и САД воле да се шав на рамену прецизно завршава где и кост, док се њихове британске колеге пре одлучују за опцију где шав благо прелази ивицу рамена и као да чини део рукава.

Британска опција иде на руку припадницима јачег пола који се баш не могу похвалити широким раменима и извајаним мишицама.

Уколико није у питању вечерње одело када се правило може прекршити, два прореза на сакоу су боље решење него један јер чине силуету лепшом.

Избор панталона не представља велики проблем јер су покривене горњим делом, али морају бити одговарајуће дужине и не смеју „одскакати" од целокупног утиска. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара