Тенис освојио и Готјеа

Удруженим снагама модна кућа "Ермес" и креатор Жан Пол Готје учинили су да се посетиоци Недеље моде у Паризу запитају да случајно нису залутали на неки тениски терен.

Организатори и уметнички тим који стоји иза колекције за пролеће/лето 2010. године модне куће „Ермес" која је представљена на париској Недељи моде прилично су збунили посетиоце.

Модни поклоници који су присуствовали ревији модела, које је за ту марку дизајнирао контроверзни креатор Жан Пол Готје, били су у дилеми да ли да посматрају тениски меч који се одвијао у просторији или да погледом прате манекенке које су се брзо пролазиле травом украшеном пистом.

Колекција обилује, према мишљењу неких модних стручњака, неспојивим комбинацијама попут трака за косу и вртоглаво високих потпетица, иначе потпуно непримерених спортском стилу. У великим торбама назирале су се тениске лоптице, док су старински дрвени рекети за тенис били обавезан „детаљ".

Након што су прошетале пистом, две манекенке су, уместо да се врате истим путем, остале на бини и „одиграле" неколико гемова.

Већи део сале у којој је ревија одржана био је прекривен правом травом, а модни новинари, стилисти и купци седели су на малим импровизованим јастучићима.

Једна залутала лопта пролетела је високо изнад глава посетилаца, и таман када је изгледало да неће бити „жртава", ударила једну жену у главу. 

На писти су се неометано смењивали дугачки модели беле, морнарско плаве и старинско црвене боје инспирисани огртачима које тенисери користе у паузама током мечева.

Модна кућа „Ермес" за топле дане 2010. године препоручује варијацију поло мајце уклопљену са кратком плисираном сукњом.

Даме које се наредног пролећа одлуче за дугачку тегет хаљину преко трикоа или кратку сукњу од веома танке коже, заштитног знака ове фирме, биће савршено одевене бар што се Готјеа и његових сарадника тиче.

Француски креатор високе моде Жан Пол Готје представио је прошлог викенда и своју колекцију инспирисану хип-хоп културом.

О колекцији коју је осмислио за модну марку „Ермес" аутор каже да је инспирисана француском тенисерком за чији изглед се бринула та модна кућа тридесетих година прошлог века.   

После ревије Готје је новинарима рекао да се не сећа њеног имена, јер не зна ништа о тенису.

„Видео сам њену фотографију из 20-тих или 30-тих година. Допала ми се њена фигура и рекох 'Хајде да играмо тенис!'", објаснио је Готје не наводећи детаље.   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара