Спектакл за крај Недеље моде у Лондону

Гламурозни модели Кристофера Бејлија, аутора колекције за пролеће 2010. године за марку „Барбери", били су пријатно изненађење у завршници јубиларне Недеље моде у британској престоници.

Љубитељи моде напокон могу да одахну јер је у уторак увече званично затворена јубиларна 25. Недеља моде у Лондону. Био је то важан дан и за модну кућу „Барбери".

После деценије представљања нових модела ван земље, најчешће у Милану, британска модна марка „вратила се кући".

Модни дизајнер Кристофер Бејли, који је на челу уметничког тима куће, показао је да није неопходно враћати се у прошлост по инспирацију и идеје.

Конфете које су падале на манекенке, али и велики број познатих личности које су седеле тик уз писту, јесу биле сребрне, али ће пролеће 2010. године, бар што се креативног тима куће „Барбери" тиче, бити у бојама злата.

Светлуцави материјали нежних пастелних нијанси лаванде, нежно розе и беж на први поглед нашли су пут ка познаваоцима моде.

Истичући волумен и текстуру у први план уз додатак увијања материјала попут превоја на индијском сарију, Бејли није изневерио обожаваоце марке „Барбери".

Критичари су се сложили да је Бејли уклопио поетику и свежину. Резултат је јединствени гламур добијен комбиновањем квалитетних материјала и мајсторског кројења и шивења.

Перфекционисти истичу да је француски утицај у тардиционалној британској модној марки превише присутан.

Ново лице британске модне куће, деветнаестогодишња глумица Ема Вотсон, само је једна од бројних јавних личности које су присуствовале модном спектаклу у британској престоници.

Глумица позната по улози Хермионе Грејнџер у филмском серијалу о Харију Потеру, према речима Кристофера Бејлија, изабрана је због своје класичне лепоте и јаких црта карактера.

Компанија са традицијом дужом од 150 година, позната је и по томе што је норвешки истраживач Роалд Амундсен, први човек на Јужном полу, на експедицију отишао управо у „барберијевој" креацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво