Четврт века лондонске Недеље моде

Нове колекције потврђених имена у свету моде, али и младих креатора, као и сјајне журке обележиле су 25. Недељу моде у Лондону. Корсети и грудњаци после готово 20 година поново су "испливали" на врх.

Мршавим манекенкама које не могу баш да се похвале бујним попрсјем је одзвонило. Након Недеље моде у британској престоници завладао је нови тренд који чак и девојкама најсиромашнијим у том погледу пружа много више од наде.

Још од средине осамдесетих година прошлог века када је Жан Пол Готје креирао за Мадону сада већ легендарни корсет са шпицастом заштитом за груди није било толиког интересовањам међу креаторима за гардеробу која подсећа на рубље.

Млада дизајнерка Луиз Голдин очигледно је била инспирисана Мадониним изгледом. Одавравши пастелне, златне и сребрне нијансе, Голдин је донекле ублажила оштре линије одеће украшене Сваровски кристалима.

Бивши асистент Џона Галијана, Британац италијанског порекла Антонио Берарди после 10 година излагања готово искључиво на миланској и париској сцени, вратио се публици у Лондону.

Берарди је веш искористио као основу веома уских модела који подсећају на скулптуре. Ручно рађени грудњаци и корсети пришивени су тако да максимално прате линију тела.

Уметнички директор марке „Џегер Лондон" Стјуарт Стокдејл колекцију те куће за наредно пролеће описује као избор који би направила свака жени са развијеним осећајем за стил, али и са јаким карактером.

Двадесетпетогодишњицу Недеље моде у Лондону организатори су обележили бројним журкама, али и самим избором дизајнера који су одабрани да представе колекције за пролеће 2010. године.

Своје колекције представио је велики број модних кућа и аутора међу којима и Прингл, Кристофер Кејн, Пол Смит, Пол Костело, Пол Смит, Луела Бартли, Роксанда Илинчић и други.

Вивијен Вествуд је направила избор својих најтраженијих модела у оквиру комерцијалне линије "Ред лејбл", док је Стела Макартни дизајнирала линију за „адидас".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара