Неуништиви "боб"

Одабиром фризуре коју ће желети хиљаде обожаватељки широм света осигурава се опстанак у жижи јавности током дужег периода. Последњих година, "боб" фризура је била сигуран пословни потез светских лепотица.

Током шездесетих година прошлог века, када су припаднице лепшег пола прилично конзервативно прилазиле уређивању косе, Видал Сасун је направио приличну пометњу са само неколико потеза маказама.

Сасун је имао добар осећај и "боб" фризура (или "паж", како је неки зову) је постала хит. Жене су се напокон ослободиле виклера, као и дуготрајног седења у фризерским салонима, како би свака вештачка коврџица била смештена на одговарајуће место.

Од тада "боб" фризура има поклонике захваљујући једноставности и лаком одржавању, а не треба заборавити ни бескрајне могућности које пружа. Тек неколико другачије распоређених праменова омогућава потпуно другачији изглед.

"Боб" фризура најчешће досеже до виличне кости, коса је сечена равно, а неретко су и шишке саставни део „уметничког дела" фризера.

Постала је позната још током двадесетих година прошлог века, захваљујући америчкој филмској глумици Колин Мур, али је тада сматрана за шокантан одраз независности младих жена.

У 21. веку, "боб" је и даље једна од најпопуларнијих фризура, која се једнако добро слаже са разним облицима лица.

Прилагодљивост фризуре лежи у правом одабиру дужине, угла под којим се коса сече, "репастом" или равном стилу и типу шишки, наравно, само уколико се фризер и клијент одлуче за њих.

Боб у свету шоу бизниса

Познатим лепотицама стилисти и фризери често препоручују "боб", јер се и најмање промене примећују и делују као пријатно освежење, што је у свету познатих изузетно важно.

О фризури коју је Елизабет Тејлор 1963. године имала тумачећи Клеопатру дуго се причало. Викторија Бекам, супруга познатог фудбалера и бивша чланица групе "Спајс грлс", 2003. године привукла је пажњу јавности новом фризуром.

Ријана се 2007. године храбро појавила са потпуно асиметричним "бобом" који је одушевио многе. Највеће изненађење приредила је супруга Тома Круза, глумица Кејти Холмс, када се појавила са густим шишкама и косом која јој је прекривала образе.

Јавност је у сва три случаја остала запањена колико се "боб" слагао са обликом лица, очима, али и темпераментом и личношћу лепотица.

Делује као да са "боб" фризуром нема грешке, да свима добро стоји.

Међутим, стручњаци у области стила звезду серије „Медијум", глумицу Патришу Аркет, наводе као пример који потврђује правило, то јест као једну од ретких славних особа којима "боб" не пристаје јер је дужа него што би требало.

"Боб" је сјајна фризура. После повремених боравака у „илегали" враћа се занимљивији и свежији него икада.

Новије верзије фризуре су практично исти "боб" из шездесетих година са пажљиво умешаним трендовима из 21. века. Та прилагодљива фризура и данас има огроман утицај на моду и инспирација је многим дизајнерима и креаторима.

Будући да ипак не стоји свима добро, при избору праве физуре треба потражити савет стручњака који ће на основу облика лица, тена, али и карактера, одредити какав "боб" може посматраче оставити "без даха".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара