Расплетене, бујне косе

Класична, а ипак модерна и веома женствена фризура какву је лансирала још седамдесетих година 20. века холивудска звезда Фара Фосет и данас је опција за коју се познате лепотице често одлучују.

Једна од фризура које су убрзо по појављивању освојиле бројне следбенице и од тада не престају да буду популарне је свакако и слојевита дуга коса у благим таласима какву је седамдесетих прославила холивудска глумица Фара Фосет.

Дуга коса која пада у раскошним слојевима низ леђа и даље је једна од најпопуларнијих фризура међу славним дамама.

Без сумње локне Ким Кардашиан и певачице Бијонсе Ноулс инспирисане су стилом какав су фризери одабрали за славну глумицу у серији „Чарлијеви анђели".

И док се многи питају како је могуће да једна фризура опстаје готово 40 година, фризери се не обазиру на то и настављају да обликују увојке познатих и непознатих лепотица тако да оне изгледају заносно и женствено.

У зависности од тога где се налази раздељак, дуга коса шишана слојевито изгледаће другачије и одговараће скоро свим облицима лица.

Пун волумен може „ићи" од корена до врхова или од средине до крајева, а погодна је за све типове косе.  У исто време ова фризура је и класична и веома модерна.

Жене је воле и због њене способности да се без много муке трансформише у неку другу фризуру или уколико се због времена „поквари", лако се поправља.

Можда највећи адут фризуре „а-ла" Фара Фосет је то што je савршенa за опуштене, неформалне прилике, али исто тако добо пристаје у свечаним тренуцима када је неопходан гламур и елеганција.

Као и са сваком другом фризуром грешке су могуће. Иако је добро ошишана коса може деловати танко уколико локне нису добро дефинисане и недостаје „пуноће".

Једна од највећих тајни познатих мајстора је то што крајеве косе третирају квалитетним производима за стилизовање тачно одређеног типа власи.

Стручно лице процениће да ли одређеном облику лица више одговара „коврџавија" или „извијенија" верзија фризуре, али оно што је заједничко свим дамама које носе ову фризуру, је свакако бујност.  

Оно што је сигурно, слојевито сечена дуга, таласаста или коврџава коса која при сваком кораку „поскакује" око лица утицаће на самопоуздање и осећај женствености.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара