Почиње Недеља моде у Њујорку

Овогодишња њујоршка Недеља моде почиње у четвртак, 10. септембра. Најављене су ревије водећих америчких креатора - Мајкла Корса, Каролине Херере, Дајен Фон Фурстенберг, Ралфа Лорена, Доне Каран. Најављена кампања за промоцију куповине одеће, како би се покренула индустрија озбиљно погођена финансијском кризом.

Пажња света моде ове седмице биће усмерена ка Њујорку, где у четвртак, 10. септембра почиње Недеља моде.

Овај велики модни догађај на Менхетну први је у низу од четири најпознатије манифестације овог типа. Потом следе недеље моде у Милану, Паризу и Лондону.

На Недељи моде у Њујорку, своје креације за сезону пролеће/лето 2010. године представиће водећи креатори данашњице: Мајкл Корс, Каролина Херера, Дајен Фон Фурстенберг, Нарсисо Родригез, Ралф Лорен, Дона Каран и други.

Замишљено је да овогодишња Недеља моде протекне у интимној и романтичној атмосфери.

Модни коментатори процењују да овогодишње ревије обележити одевни предмета назван "снаги" ("snuggie" - snug значи удобно, пријатно, ушушкано).

Реч је о некој врсти ћебета са рукавима, које је изазвало праву помаму у САД, после емитовања реклама на телевизији.

Очекује се да се на ревијама прикажу најновији "снагији" у различитим бојама и моделима.

Пролеће наредне године, како најављују креатори, биће у знаку нежности и романтике, па се на модним пистама очекује обиље лаганих, лепршавих хаљина, са мноштвом набора и карнера.

Оно што је можда и најважније за овогодишњу Недељу моде, јесте финансијки аспект, а многи се надају да ће она означити почетак консолидације модне индустрије.

До сада је модна индустрија увелико била погођена кризом, што цинике наводи да кажу да су ове године у моди отпуштања, затварања продавница и губитак муштерија.

Само у Њујорку, 175.000 људи је запослено на пословима који су повезани са модом.

Због тога се и градоначелник Мајкл Блумберг укључио у кампању коју је покренуо "Вог" и чији је циљ промоција моде и куповине одеће.

Кампања је названа "Модни вечерњи излазак", а током ње ће бутици широм града радити до 11 увече.

Такође, очекују се и маштовите поставке излога, појављивање познатих личности, као и продаја ограничене количине мајица, које су направљене у склопу обележавања годишњице 11. септембра.

Очекује се да ће се у легендарним шаторима у парку Брајант, где се Недеља моде традиционално одржава, појавити и велики број звезда као што су Шон "Диди" Комбс, Бијонсе и Хајди Клум.

Ове године се заљубљеници у моду опраштају од парка Брајант, јер се од следеће године Недеља моде сели у комплекс Линколн центра.

Челници модне идустрије очекују да ће са новом локацијом за Недељу моде доћи и бољи дани.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво