недеља, 12.08.2012, 15:42 -> 19:43
Мале тајне „синхронизованих сирена“
Да би такмичарке у синхроном пливању дошле до неког од одличја потребно је много рада, одрицања, савршено усклађени покрети, добро осмишљена кореографија, осмех, водоотпорна шминка и много, много желатина.
Гледаоци уживају у лепоти уметничког, стилизованог подводног покрета спортисткиња у синхроном пливању. Осим савршенства којем теже у својој дисциплини, ове девојке велику пажњу посвећују и изгледу.
Oд почека до краја комлексне кореографије девојкама сваки прамен остаје на своме месту, и то у води. Како им то полази за руком?
Њихово тајно оружје пре ћете наћи у кухињи него у базену - у питању је желатин!
Пливачица подигне косу у пунђу, помеша желатин са врућом водом и тиме залиже косу. Ова смеса чини да се коса „пластифицира" и да литри воде само клизе преко глатке површине. Додаје се украсна шнала или машна која је усклађена са костимом, и девојка је спремна за наступ.
Што се улепшавања лица тиче, избор варира од девојке до девојке, али свима је заједничка јака, водоотпорна сценска шминка.
Међутим, овде није реч само о лепоти већ пажљиво одабрана шминка служи и да појача експресију лица током наступа.
И очи и усне морају бити упадљиво исцртане, да би се исказане емоције виделе и са најудаљенијих седишта у публици.
То није случај са ноктима, јер се „синхронизоване сирене" пре сваког уласка у базен на већим такмичењима и ревијама излажу строгој контроли. Наиме, лак за нокте и лична обележја могу бити строго забрањени.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар