Читај ми!

Србија се на Сајму туризма у Берлину представља са свим својим адутима

У Берлину је - у току највећи светски сајам туризма. Креира се понуда, ослушкују планови привреде и жеље путника. На сајму у Берлину представља се и Србија.

Берлински сајам има 27 хала на три нивоа. Сваког марта то је туристички епицентар света.

Унапред правити план обиласка Берлинскиг сајма узалудан је посао. Кроз шуму излагача из готово 200 земаља, најбоље је лагано шетати. А онда ће вам несто интересантно скренути пажњу.

Добро старо камповање је последњих година заменио глампинг. Боравак под ведрим небом, у модерно опремљеним шаторима. Чак четвртину туристичког прихода у земљама Европске уније доноси кампинг туризам.

„Савремени туристи траже неко ново искуство. Не желе више само луксузне хотеле са пет звездица. Желе да се споје са природом“, напомиње Луси Делфос, представница Француске.

Младим туристима је посвећена читава хала јер је то најмобилнији део сваког друштва.

„Младима је на путовањима најважнији лични доживљај, а не нешто што им је упаковано и наметнуто. Интересује их културно наслеђе земље коју обилазе“, наводи Ники Данкен из Холандије.

Заштита животне средине је важна тема свих туристичких сајмова. На своју еколошку освешћеност поносна је земља партнер сајма.

„Оман је прва земља у свету која је заштити животне средине дала приоритет. На основу стратегије одрживог развоја ми ћемо за шест година имати нулту емисију угљен-диоксида“, истиче Сихам Ахмед ал Харти, представница Омана.

Србија је у Берлин дошла са свим својим адутима и једним кецом у рукаву.

„И ове године се Србија представља са целокупном својом понудом са акцентом на активан одмор и боравак у природи. Такође, одмор у градовима је увек привлачан страним туристима, гастрономија такође, и оно што је додатно у нашој промоцији од ове године је свакако Експо 2027“, наводи Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Било је оних који су говорили да ће због технолошког развоја, сајмовима одзвонити. Берлинска сајамска гужва их демантује.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво