Рај за скијаше и бордере – пуни капацитети на Копаонику

У туристичком комплексу „Сунчани врхови“ на Копаонику борави око 15.000 гостију. У нашем најпознатијем зимском центру је ових дана као у чувеним европским скијалиштима, са уређеним стазама на надморској висини од 1.700 до 2.000 метара.

Скијашима и бордерима је на располагању 17 жичара са преко 30 километара уређених стаза. Највеће гужве на овој планини су на Караман гребену и Сунчаној долини.

На Копаонику су углавном попуњени сви хотелски капацитети. Међу 15.000 туриста на овој планини, најбројнији су домаћи гости.

„Странаца има свакако. Најбројнији су гости традиционално у јануару месецу, гости из Македоније, али ове године бележимо и пораст броја туриста из Румуније као и Грчке”, рекао је Никола Ердоглија, испред хотела „Гранд” на Копаонику.

„Око 80 посто стаза и жичара је у функцији, 9.000 скијаша је у просеку на дан у ски-центру Копаоник, што је одличан резултат”, додаје Дарко Јовановић, руководилац Ски-центра Копаоник.

Висина природног снега на Копаонику је 26 центиметара, а оног утабаног на стазама од 10 до 30. Ниске температуре погодују прављењу вештачког снега.

За све оне који желе да панорамски разгледају Копаоник, могу то учинити гондолом од Брзећа до малог Карамана и жичаром Панчић експрес, која вози од Долине спортова па све до највишег врха ове планине на 2.017 метара надморске висине.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво