Читај ми!

Београд и ове године за новогодишње празнике омиљена дестинација гостију са свих страна света

Многи из Београда пазнике намеравају да проведу ван главног града, док је многима управо престоница Србије омиљена дестинација, посебно око Нове године. По традицији, за сваког има нешто – и по цени и по садржају. Од скупих дочека у ресторанима до концерата на отвореном, класичне музике, рока и џеза, преко попа, народне и електронске музике, па до репа и трепа.

Београдска филхармонија на Коларцу 29. и 30. организује новогодишње концерте. У недељу, 31. децембра је матине у ритму бибапа. У Београду на води, у новогодишњој ноћи наступају, „Фрајле“, Сара Јо и Дејан Петровић са трубачима. На Тргу републике - Милица Тодоровић, Сандра Африка и Бресквица.

За оне другачијег укуса, Дом омладине Београда осмислио је програм на три бине – две у Кнез Михаиловој улици где ће бити дневни концерти.

„Код Сервантеса прва а друга код Куће легата су посвећене рок, џез и блуз музици, односно некој београдској традицији јер стварно постоји београдска школа рока, џеза и блуза и ми смо обраили пажњу наравно на младе таленете уз неке легенде и уз бендове који свирају обраде познатих хитова великих светских група, док је испред Музеја савремених уметности у суботу као тачка на слово "и" велики програм са рок звездама. Ту су Круг, трибјут бед ЕКВ, Електрични оргазам, Влатко Стефановски и Атомско склониште“, наводи Драган Амброзић, одговорни уредник у Дому омладине Београда.

За Београд новогодишњи празници су прилика за добру забаву, али и добру зараду.

„Хотели у самом центру града су попуњени 95 одсто, а просек је око 70 одсто ако гледамо читав Београд, тако да морамо бити задовољни. Наравно, још трају резервације, хотелијери су спремни и чекамо госте да дођу“, каже Георги Генов, директор ХОРЕСА, Удружење хотелијере и угоститеља.

Новогодишњи и божићни празници су нам прошле године у престоницу довели сто хиљада туриста. Ове ће их бити 15 одсто више, са свих меридијана. Додуше, сачекаће их и за петину више цене.

„Наравно неки предњаче, то је дакле регион, па онда шири регион –Турска, Грчка, Бугарска. Румунија ове године више него иначе, а онда нам долазе заиста из читаве Европе и читавог света захваљујући добрим авио-линијама, добрим путевима. Дакле, буквално читав свет ће бити у Београду и за Нову годину и за потоње божићне празнике“, истиче Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Пуне су и београдске кафане, сплавови, клубови. Просечна цена менија који обухвата храну и пиће је од 70 до 100 евра. Млађи бирају дочек у клубовима, а тамо је само улаз од 25 евра.

Од рока и џеза, преко попа, народне и електронске музике, па до репа и трепа. Свега тога ће ових дана бити у Београду, за свачији музички укус.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво