Читај ми!

Беле се планински врхови, скијаши и бордери дочекали својих пет минута

На Копаонику је званично поцела скијашка сезона. Конгресне госте, у планинским хотелима, заменили су скијаши којих је већ сада на тој планини две и по хиљаде.

За Скијалишта Србије, прошла сезона је била гора од свих претходних. Снега ни за лек, а температуре високе па није могао да се прави вештачки.

„Сезона каква се само може пожелети. Услови су такви да правимо снег, да је пало природног снега. Стартујемо сезону за сада са пет стаза овде на Копаонику. Поред тога, још раде ски-садржаји, боб на шинама, тјубинг, зиплајн...“, каже Дејан Ћика, директор Скијалишта Србије.

Кад се забеле планински врхови, хотелијерима процвета посао.

„Капацитети су практично већ распродати, значи окупираност за те кључне датуме је већ прешло 80 посто, остало је још нешто капацитета. У сегменту понуде за децу, проширили смо играонице, сад имамо едукативне радионице које неће имати само забавни карактер, већ и едукативни. Проширили смо и спа-капацитете, саградили смо руску бању“,  испричао је Милорад Јанковић, директор хотела „Горски“.

И остала туристичка места у Србији очекују добру сезону.

„Ово је сад можда последњи тренутак да се нађе неко слободно место за Нову годину, и зимски распуст како на планинама, тако и у бањама и у сеоским домаћинствима. Имамо и много резервација страних гостију, пре свега из Румуније, Бугарске и Северне Македоније, Грчке, очекујемо да буде шаренолико када су у питању туристи из свих крајева“, каже Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Скијаши и бордери су дочекали својих пет минута. Планине су се забелеле па могу да се препусте свом највећем задовољству.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво