Читај ми!

Од данас жичаром од Котора до Ловћена

Један од најзначајнијих туристичких инфраструктурних пројеката, жичара Котор–Ловћен отворена је данас у 10 сати за комерцијалну вожњу и биће оперативна сваког дана у термину од девет до 21 час.

Жичара, која је данас отворена за комерцијалну вожњу, изграђена је за нешто више од годину дана откако је постављен камен темељац у јулу 2022. Пројекат је реализовао конзорцијум Нови Волвокс – Лајтнер на основу концесионог уговора који је потписан у децембру 2021. године.

Траса жичаре полази од Дуба, који се налази на територији општине Котор и води до локалитета Кук на планини Ловћен, на 1.348 метара надморске висине.

Пројектовани капацитет је 48 гондола које превозе 1.200 путника на сат, док је време путовања од станице Дуб до станице Кук непуних 11 минута.

За вожњу жичаром у једном смеру за одрасле је потребно издвојити 13 евра, док је цена повратне карте 23 евра. Карте за децу су седам, односно 12 евра за оба смера, док је за децу млађу од две године вожња бесплатна.

Новак Ђоковић који се жичаром провозао пре пуштања у комерцијалну употребу, данас је на свом налогу на Инстаграму написао Ниђе небо није плаво као изнад Црне Горе.

Црногорски премијер Дритан Абазовић рекао је да је за жичара најважнији пројекат у историји те државе када је реч о промоцији. Он је на Фејсбуку поручио да је за годину дана изграђен објекат који је најављиван деценијама.

„Ко год само једном оде жичаром на Ловћен и угледа магичну Боку Которску, никада за живота неће заборавити Црну Гору! Уживајте“, поручио је Абазовић.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво