Читај ми!

У Гучи крећу предсаборски дани – већ се осећа мирис домаће хране и одјекују звуци трубе

Вечерашњим концертом у Гучи почињу предсаборски дани, а од петка званичан програм 62. Драгачевског Сабора трубача. Скоро сви смештајни капацитети у варошици трубе већ су попуњени, а многи гости су кревет резервисали месецима унапред.

Намештају се тезге, шатре, распаљују се роштиљи, ложе ватре за кување познатих кулинарских специјалитета. Угоститељи су спремни.

„Нашим гостима смо припремили јединствено искуство које подразумева концерте трубачких оркестара који су најбољи у Србији, али и незаборавно искуство за сва чула која подразумева најбољу традиционалну домаћу храну“, најављује угоститељка Сара Броћић.

„Од петка је углавном. Они који заиста воле трубу они долазе у петак. То су гости из Бугарске, из Словеније, Црногорци, Босанци, сви наши добродошли гости“, каже Јелена Удовичић.

До понедељка ће скоро свака кућа сигурно имати госте, рођаке или туристе, а око хиљаду и по постеља, колико је и било у понуди, унапред је резервисано.

„Ове године по неким нашим статистикама имамо највише Шпанаца, што се тиче туриста. Приватни капацитети што се тиче централног дела Гуче су у потпуности попуњени. Хотел је попуњен већ неки дужи временски период“, истиче Александра Митровић, директорка Туристичке организације Драгачева.

Такмичења тек предстоје. Од младих до сениорских оркестара, до недеље нестрпљиво ће чекати проглашење најбољих на 62. Сабору.

„Дакле, од првог дана до скоро последњег. У петак нам је такмичење, надамо се да ћемо освојити неку награду“, каже Огњн Васиљевић, вођа трубачког оркестра из Пожеге.

Додаје да чим је завршен прошлогодишњи Сабор, његов оркестар је одабрао песму и коло за ову годину и припремали су се скоро целе године.

Први гости пристижу у Гучу. Варошицом у срцу Драгачева већ се осећају мириси домаће хране и одјекују звуци трубе.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво